Ηράκλειο: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βιωματικά παιγνίδια και τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα παραδίδουν στους μαθητές, γυναίκες και άνδρες τροχονόμοι καθημερινά

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησαν σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, με πρωτοβουλία της Τροχαίας Ηρακλείου, δράση που υλοποιείται με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια ειδική δράση με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 13:00 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής -προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας ενάντια στην πανδημία- θα ανοίγει τις πόρτες του για μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών τις οποίες θα προγραμματίσουν με τα σχολεία τους.

Για τις επισκέψεις των μαθητών από και προς το σχολείο, έχει εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου.

Τα βιωματικά παιγνίδια και τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα παραδίδουν στους μαθητές, γυναίκες και άνδρες τροχονόμοι καθημερινά, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δίνονται αναμνηστικά δώρα και ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές οδικής ασφάλειας. Κατά την είσοδο των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση, θα μοιράζονται σε όλα τα παιδιά γάντια μίας χρήσης προκειμένου να τα φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και σκουφάκι μίας χρήσης για χρήση προστατευτικού κράνους. Παράλληλα θα γίνεται θα γίνεται απολύμανση στα αντικείμενα πριν από τη χρήση.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News