Ηράκλειο

Θρόμβωση 44χρονης μετά τον εμβολιασμό: Έκτακτο χειρουργείο λόγω εκτεταμένης εγκεφαλικής αιμορραγίας

Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη

Περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 44χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΠΑΓΝΗ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνισε εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία. 

Οι γιατροί θα προχωρήσουν σε έκτακτο χειρουργείο για να γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η νέα επιδείνωση, όμως η κατάσταση της υγείας της 44χρονης κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, οι γιατροί ζήτησαν από τον σύζυγο της να τους δώσει εξουσιοδότηση, ώστε να υποβληθεί στο έκτακτο χειρουργείο.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη, 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της από την στιγμή.

Tα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας, έδειξαν «ασθενή σύνδεση με το σύνδρομο Vitt» το οποίο συναντάται και ως παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Η 44χρονη εμφάνισε στην συνέχεια θρόμβωση (είχε εμφανίσει θρομβοπενία) και αιμάτωμα στο κεφάλι οπότε και αποφασίστηκε η μεταφορά της από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ.

Για την κατάσταση της υγείας της 44χρονης εξέδωσε ανακοίνωση και η Διοικήση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου:

«Αναφορικά με το περιστατικό της 44/χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στην Αιματολογική κλινική του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ», συνέπεια επιδείνωσης απεικονιστικών ευρημάτων μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω πιθανής ανάγκης υποστήριξης από ειδικότητες που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο μας».

Χτες παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση καθώς εμφάνισε βαριά εγκεφαλική αιμορραγία και επιληπτική κρίση, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε πλήρη καταστολή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια