Ξεναγοί Κρήτης: Ζητούν ρεαλιστικά πρωτόκολλα για οργανωμένες εκδρομές

Κρήτη
Ξεναγοί Κρήτης: Ζητούν ρεαλιστικά πρωτόκολλα για οργανωμένες εκδρομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνεται σταδιακά η επισκεψημότητα στο Ανάκτορο της Κνωσού

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξανέμισαν κάθε ελπίδα για πιθανή εργασία, υποστηρίζουν ξεναγοί του νησιού, οι οποίοι κάνουν λόγο για ταφόπλακα στον κλάδο τους και με τους ίδιους να τονίζουν την ανάγκη αναθεώρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα προβλήματα που προκύπτουν με φόντο τον πολύ μικρό αριθμό επισκεπτών στις οργανωμένες επισκέψεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης.

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε, όμως οι ξεναγοί συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωση τους, τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ζητώντας αποζημίωση ειδικούς σκοπού μέχρι και τον Μάριο καθώς και την ένταξη τους στους πληγέντες από την Πανδημία και τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται σταδιακά η επισκεψιμότητα στο Ανάκτορο της Κνωσού, με τον μέσο όρο των επισκεπτών να αγγίζουν τους 400 από 50 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μανόλης Αποστολάκης περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις Αρχαιότητες της Κνωσού ενώ σε ότι αφορά τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού δήλωσε:

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News