Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών

Κρήτη
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα γίνονται δεκτές ως 31 Μαΐου 2021

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2021-2022, θα γίνονται δεκτές ως 31 Μαΐου 2021.

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Σχολείου ή απ’ ευθείας ΕΔΩ.

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς τους, για την προοπτική φοίτησης σε αυτό. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικές παρουσιάσεις για τη λειτουργία και τη δομή του Σχολείου από εκπαιδευτικούς και απόφοιτους, καθώς και επιλεγμένα βίντεο από συναυλίες και δράσεις του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής στην τηλεσυνάντηση, από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων ή μετά από επικοινωνία με το Μουσικό Σχολείο, για την αποστολή του σχετικού συνδέσμου. Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο & Λύκειο), βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών και η είσοδός του είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Χερσονήσου.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το Σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις, ούτε να γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται κανονικά, όπως σε κάθε άλλο Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας, απλώς διδάσκονται επιπλέον 13 ώρες την εβδομάδα μαθήματα μουσικής παιδείας και μουσικά όργανα.

Η σίτιση και η μετακίνηση των μαθητών παρέχονται δωρεάν.

Μαθητής που φοιτά σε Μουσικό Σχολείο μπορεί να πάρει μετεγγραφή όποτε επιθυμεί σε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο, το αντίστροφο όμως γίνεται μόνο με εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ και στο τηλ. 2810-761696

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News