Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης

Ηράκλειο
Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τα έργα που θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών του δεύτερου κύκλου των έργων ανάπλασης στο εμπορικό κέντρο της πόλης που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου και θα συνδέσει την ανάπλαση της οδού Δικαιοσύνης και της οδού Ίδης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου,σύσκεψη αντιπροσωπείας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με το Δήμο Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού, του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Αναστασάκη και του εκπροσώπου της εταιρίας ΚΑΝΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. εργολάβου του έργου κ. Βαβάτσικου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθεί η πρώτη ενότητα ανάπλασης του κέντρου, από την αρχή της Πλ. Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, Ίδης έως την αρχή της Καλοκαιρινού, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα είναι έτοιμη την περίοδο των Χριστουγέννων. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν διάφορα οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα με στόχο την λιγότερη δυνατή όχληση της εμπορικής κίνησης και των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των έργων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Κουμαντάκης, ζήτησε εκτός των άλλων:

· την ολοκλήρωση των έργων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος των 12 μηνών, έτσι ώστε τον επόμενο χρόνο που θα έχει επανέλθει η εμπορική και η τουριστική κίνηση σε μια κανονικότητα, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να πιστώνονται οι καταστηματάρχες της περιοχής τα οφέλη της συνολικής ανάπλασης.

· την τμηματοποίηση των έργων έτσι ώστε πάντοτε τα δύο τρίτα των υπό ανάπλαση περιοχών να είναι ελεύθερα στην εμπορική κίνηση.

· την προτεραιοποίηση της κατασκευής των πεζοδρομίων και των διαβάσεων, για την απρόσκοπτη είσοδο των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα και την ελεύθερη κίνηση των πεζών στις υπό ανάπλαση περιοχές.

· την έγκαιρη προμήθεια των προβλεπόμενων κατάλληλων υλικών κατασκευής, ώστε να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις που διαπιστώθηκαν παλαιότερα εξ’ αυτού του λόγου.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η ετοιμότητα του εργολάβου, ο οποίος φαίνεται ότι διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και την οργανωτική υποδομή που απαιτείται για την άμεση έναρξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση,τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και του εργολάβου, για την υψηλή ποιότητα των υλικών και του έργου συνολικά. Ο Εμπορικός σύλλογος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με Δήμο όσο και με τον εργολάβο συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη εξέλιξη και την έγκαιρη παράδοση του έργου".

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News