ΠΑΓΝΗ: Tαλαιπωρία χωρίς τέλος για τα τεστ κορωνοϊού σε συνοδούς ασθενών

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Tαλαιπωρία χωρίς τέλος για τα τεστ κορωνοϊού σε συνοδούς ασθενών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλός "πονοκέφαλος" για τα rapid tests στο ΠΑΓΝΗ

Δύο «πονοκεφάλους» έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνοδοί ασθενών στα νοσοκομεία καθώς πέρα από τα προβλήματα υγείας των δικών τους ανθρώπων, θα πρέπει να σκεφτούν και τα τεστ κορωνοίού στα οποία πρέπει να υποβληθούν με τις αυστηρές οδηγίες που ισχύουν πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Την ταλαιπωρία περιγράφει 48χρονος από τη Μεσαρά που χρειάστηκε να μεταφέρει τη μητέρα του στο ΠΑΓΝΗ - για την οποία προβλεπόταν τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε στο κέντρο υγείας Μοιρών- αφήνοντας όμως «εκτός» το συνοδό. Όταν απευθύνθηκε στο ΠΑΓΝΗ για τη διενέργεια του rapid test λόγω της νοσηελίας της μητέρας του, έλαβε όπως υποστηρίζει, την απάντηση ότι θα πρέπει να γίνει εκτός νοσοκομείου.

Όπως ισχυρίζεται ο κ.Προβιδάκης μιλώντας στο neakriti.gr «από το νοσοκομείο μου είπαν να περάσω αμέσως έξω από το νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να μου κάνουν το τεστ κορωνοϊου. Μου είπαν να απευθυνθώ, είτε σε σημείο όπου γίνονται rapid tests, είτε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Εγώ ούτε ήξερα να κινηθώ στο κέντρο του Ηρακλείου, ούτε μπορούσα να πληρώσω 20 ευρώ για ένα τεστ γιατί κοστίζει σχεδόν όσο το μεροκάματό μου. Τελικά άφησα μόνη μου τη μητέρα μου στο νοσοκομείο και πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Και το ίδιο κόστος θα πληρώσει και ο συνοδός που θα μείνει το βράδυ με την μητέρα μου».

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι τα τεστ στα οποία υποβάλλονται οι συνοδοί ασθενών διεξάγονται συγκεκριμένες ώρες και όχι καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ότι μπορούν να αγοράσουν και self tests από τα φαρμακεία (τα οποία είναι και πιο οικονομικά), γεγονός όμως για το οποίο πολλοί συνοδοί δηλώνουν άγνοια.

Όπως και να’χει συνοδοί ασθενών που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές  υποστηρίζουν ότι ταλαιπωρούνται αν δεν μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ εντός νοσοκομείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News