Αλέξανδρος Μεταξάκης: «Είμαι τυχερός που τα ανακαλύψαμε - Το εμβόλιο κάνει μέχρι 2 θρομβοεμβολικά επεισόδια»

Ηράκλειο
Αλέξανδρος Μεταξάκης: «Είμαι τυχερός που τα ανακαλύψαμε - Το εμβόλιο κάνει μέχρι 2 θρομβοεμβολικά επεισόδια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος στην σοβαρή περιπέτεια υγείας του 35χρονου – Εξιτήριο στα τέλη της εβδομάδας

Ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Ιεράπετρα, η περιπέτεια του οποίου έχει συγκλονίσει την Κρήτη και την χώρα, καθώς εμφάνισε δυο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα, περιγράφοντας την εμπειρία του μέσα από το ΠΑΓΝΗ και την εξέλιξη των όσων συνέβησαν στον ίδιο.  

«Από χτες είμαι σωματικά πολύ καλά, περπατάω άνετα, δεν έχω πόνους και η αποκατάσταση προχωράει σε πολύ καλό βαθμό, ενώ η ψυχολογία μου έχει αρχίσει να ανεβαίνει», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης.  

Αναφορικά με το πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο, ανέφερε πως «γίνονται συνεχώς εξετάσεις μέχρι το τέλος και σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω πάρει εξιτήριο», ενώ σε ερώτηση για το αν γνωρίζει ποια είναι η αγωγή που του χορηγείται απάντηση πως από «όσο γνωρίζω μου χορηγούνται αντιβιώσεις και αντιπηκτικά για το αίμα».

Για το χρονικό εμφάνισης θρομβώσεων περιέγραψε τα εξής:  

«Μετά τον εμβολιασμό είχα τα φυσιολογικά συμπτώματα, πυρετό, μυαλγία, πονοκεφάλους. Μια εβδομάδα μετά παρουσίασα ξαφνικά πάλι πυρετό, χαμηλό περίπου 37,5-38, χωρίς να δώσω σημασία και 2 μέρες μετά εμφάνισα και πάλι πονοκεφάλους. Την επόμενη ημέρα καθώς πήγαινα στην δουλειά ένιωσα κάψιμο στην αριστερή μου γάμπα και σε 2-3 λεπτά νέκρωσε το πόδι μου».  

«Στην συνέχεια κάλεσα στους συναδέλφους μου και μια φαρμακοποιός που βρίσκεται κοντά στην εργασία μου, έπιασε το πόδι και κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο καθώς μου είπε πως πρόκειται πιθανότητα για θρόμβωση.  

Σε 2-3 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έχω θρόμβωση, ενώ στην συνέχεια δρομολογήθηκε η μεταφορά μου στο ΠΑΓΝΗ.   

Εκεί έκανα αξονική και μπήκα αμέσως για χειρουργείο.  

Στην δεύτερη περίπτωση δεν υπήρχε σύμπτωμα και η θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα ανιχνεύθηκε με υπέρηχο και αξονική».  

Για το αν φοβήθηκε, τόνισε πως «επειδή είναι περίεργο το σημείο της αριστερής καρωτίδας  υπήρξε πανικός για την εξέλιξη της υγείας μου, είχα κακή ψυχολογία καθώς υπήρχε περίπτωση εγκεφαλικού ή να μην εξελιχθεί επιτυχώς το χειρουργείο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».  

Παράλληλα, ανέφερε πως πριν τον εμβολιασμό δεν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, όμως 1 χρόνο πριν είχε κάνει χειρουργείο για διάφραγμα όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα. «Από όσο ξέρω έχω φτωχό ιατρικό ιστορικό, δεν έχω υποκείμενα νοσήματα ούτε κληρονομικότητα, ώστε να πάει το μυαλό μου ότι μέσω του εμβολίου θα υπάρξει παρενέργεια».  

«Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και μου αναφέρουν ότι το εμβόλιο μπορεί να κάνει μέχρι 2 θρομβοεμβολικά επεισόδια, οπότε είμαι τυχερός που τα ανακαλύψαμε», ανέφερε ολοκληρώνοντας την περιγραφή του. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News