Κρήτη: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Ηράκλειο
Κρήτη: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο νοσηλεύεται 44χρονη με διαταραχές πηκτικότητας

Περιπέτεια για 44χρονη γυναίκα η οποία εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Εμφάνισε διαταραχές πηκτικότητας

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζελείου κ. Λυδάκη «η  γυναίκα εισήχθη την Τετάρτη 12 Μαϊου και είχε ελαφρά συμπτώματα γενικής φύσεως. Υπεβλήθη σε εργαστηριακό έλεγχο όπου διαπιστώθηκε διαταραχή πηκτικότητας που ταιριάζει με το σύνδρομο που περιγράφεται μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο δεν έχει εμφανίσει καμία επιπλοκή. .Παρακολουθείται για να αποκλειστούν  άλλα νοσήματα. Ίσως μετά να καταλήξουμε ότι υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση με το εμβόλιο .Είναι ένα νέο σύνδρομο και δεν γνωρίζουμε πως εξελίσσεται».

Η υπόθεση της 44χρονης διερευνάται και μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν συνδέσει με σιγουριά το περιστατικό με το εμβόλιο καθώς οι εξετάσεις συνεχίζονται, όπως και η παρακολούθηση της υγείας της.

Τι αναφέρει στο neakriti ο σύζυγος της 44χρονης

Μιλώντας στο neakriti.gr , ο σύζυγος της 44χρονης, μητέρα 3 παιδιών αναφέρθηκε στην περιπέτεια της γυναίκας του, η οποία και ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά τον εμβολισμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca στις 6 Μαΐου. 

«Η γυναίκα μου  λοιπόν μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη,  ήταν σε άσχημη κατάσταση, με έντονη θολούρα στα μάτια, πονοκέφαλο και πίεση στο κεφάλι. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε υποψία γιατί τα συμπτώματα αναφέρονται από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρείας ως επακόλουθα του εμβολιασμού.

Επισκέφθηκαμε  το Βενιζέλειο, αναφέραμε τα συμπτώματα και πλέον μέχρι σήμερα παραμένει νοσηλευόμενη στην Αιματολογική Κλινική και γνωρίζουμε, σύμφωνα και με τους γιατρούς ότι πρόκειται για θρομβοπενία και έχει καταθέτει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ».

Ο αγώνας των γιατρών

Επίσης ο σύζυγος της 44χρονης αναφέρεται και στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι γιατροί οι όποιοι όπως αναφέρει βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της γυναίκας του.

«Η γυναίκα μου είναι σήμερα  σε αρκετά καλή κατάσταση και δέχεται ισχυρή θεραπεία. Οι γιατροί που είναι από την πρώτη στιγμή από πάνω της, δεν την έχουν αφήσει λεπτό από τα μάτια τους, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έχοντας μου αναφέρει ότι παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της , αλλά ωστόσο δεν μπορούν προς το παρόν να εγγυηθούν για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της».

Η ανακοίνωση από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο:

Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

φωτογραφία rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News