Ολοκληρώθηκε η πρώτη κόκκινη διάβαση στο Ηράκλειο - Ενστάσεις από μερίδα πολιτών, φόβοι ότι θα... πλημμυρίσουν το χειμώνα

Κρήτη
Ολοκληρώθηκε η πρώτη κόκκινη διάβαση στο Ηράκλειο - Ενστάσεις από μερίδα πολιτών, φόβοι ότι θα... πλημμυρίσουν το χειμώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η μείωση της ταχύτητας οχημάτων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη υπερυψωμένη διάβαση πεζών στο Ηράκλειο η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φοίνικος και Πατριάρχου Φωτίου. Ο Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε στην τεχνική αυτή λύση της κόκκινης διάβασης πεζών, η οποία στοχεύει στη μείωση της ταχύτητας σε ευαίσθητα σημεία της πόλης.

Εντωμεταξύ, ορισμένοι δημότες εξέφρασαν τα παράπονα τους με φόντο αυτές τις εικόνες, καλώντας τον δήμο να προβεί στις αναγκαίες όπως τόνισαν παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες εικόνες τις βροχερές ημέρες.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα 17 σημεία, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασάκης.

Με στόχο τη μείωση της ταχύτητας σε ευαίσθητα σημεία, ο Δήμος Ηρακλείου υλοποίησε την πρώτη κόκκινη διάβαση πεζών κοντά σε νηπιαγωγείο στην περιοχή του Μασταμπά ενώ θα ακολουθήσουν, αντίστοιχες υπερυψωμένες διαβάσεις.

Οι αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων εστιάζονται στα όμβρια ύδατα τις βροχερές ημέρες καθώς όπως υποστήριξαν αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις, τα νερά θα οδηγούνται στα υπόγεια πολυκατοικιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News