Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»: 500 πτήσεις τσάρτερ μέχρι τέλη Μαΐου - Από ποιες χώρες προέρχονται οι επισκέπτες

Κρήτη
Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»: 500 πτήσεις τσάρτερ μέχρι τέλη Μαΐου - Από ποιες χώρες προέρχονται οι επισκέπτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλούς οιωνούς οι αφίξεις επισκεπτών σε αεροδρόμιο και λιμάνι Ηρακλείου

Νέες αφίξεις καταγράφηκαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου κατά την επίσημη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού με την πρώτη πτήση από το Αννόβερο να μεταφέρει 183 επιβάτες. Συνολικά 15 πτήσεις είχαν προγραμματιστεί συνολικά μέσα στη μέρα ενώ οι επισκέπτες προέρχονται από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο.

Μάλιστα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου βρέθηκαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης που κατέγραψαν τις αφίξεις των επισκεπτών.

500 πτήσεις τσάρτερ μέχρι το τέλος του μήνα

500 πτήσεις τσάρτερ σχεδόν γεμάτες από τουρίστες θα προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, μέχρι τέλος του μήνα, δήλωσε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ο οποίος έκανε λόγο για μια καλή αρχή για τον τουρισμό. 

Οι Γερμανοί αγαπάνε την Ελλάδα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται για την Κρήτη, δήλωσε αποκλειστικά στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης. 

Όπως τόνισε ο κ. Ηay, η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών και υπάρχει ιδιαίτερα θετική ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η TUI έχει μακροχρόνια παρουσία στην Κρήτη και την θεωρεί στρατηγικής σημασίας προορισμό. Στα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον κρητικό τουρισμό, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Ρόμπινσον στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο Μιχάλης Πεδιαδιτάκης.

Ξεκίνημα κρουαζιέρας για την τουριστική σεζόν

Την ίδια ώρα δυναμικά ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού και η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο αφού τις 9 το πρωί αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο «Main Siff 5» με 950 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 της TUI Cruises ξεκίνησε επίσημα την Παρασκευή 14 Μαΐου με αφετηρία το Ηράκλειο, επταήμερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά μέχρι τα τέλη της σαιζόν 2021.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακελίου: Στο πρώτο δρομολόγιο τα λιμάνια προσέγγισης θα είναι η Ρόδος, ο Πειραιάς και η Σούδα της Κρήτης, ενώ το πλοίο στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα πλεύσει στον κόλπο του Αδάμαντα/Μήλο και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, προκειμένου οι επιβάτες του να θαυμάσουν από τα καταστρώματα του πλοίου τα δύο μοναδικής φυσικής ομορφιάς  αυτά Ελληνικά νησιά.

Η περυσινή ψήφος εμπιστοσύνης της TUi Cruises στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των δύο οργανισμών, κατά το δύσκολο λόγω της πανδημίας φθινόπωρο του 2020, επαναλαμβάνεται φέτος, σφραγίζοντας την μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία των δύο οργανισμών, με την εκ νέου επιλογή του Ηρακλείου Κρήτης ως homeport της TUI Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο και για το 2021.

Σήμερα Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, στα πλαίσια μιας πανηγυρικής τελετής στο Mein Schiff 5, στην οποία τηρήθηκαν στο έπακρον όλα τα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αυστηρά περιορισμένο κύκλο επισήμων προσκεκλημένων,  εγκαινιάστηκε επίσημα η επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού και της παγκόσμιας κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου για την σαιζόν 2021.

Το πλοίο της TUI Cruises, Mein Schiff 5, το οποίο θα εκτελεί με αφετηρία (homeport) το Ηράκλειο Κρήτης, 7ημερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, πρώτες απογευματινές ώρες, προερχόμενο από το Bari της Ιταλίας, δένοντας στον προβλήτα 4-5.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους

  • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης,
  • Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Σενετάκης
  • Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός
  • Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισσαμάκης
  • Οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ.κ. Αλεξάκης, Βαμβακάς και Συριγωνάκης
  • Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη
  • Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής
  • Ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου κ. Πλιάκας και ο Διευθυντής Αεροδρομίου κ. Ρέππας
  • Η επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας κα Καράτζη
  • Ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής κ. Παπαδάκης
  • Ο Προϊστάμενος Τομέων Επιθεώρησης-Ναυτολογίας Κ.Λ.Η. κ. Παπαδεράκης
  • Μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΗ ΑΕ
  • Τον Ομιλο TUI, εκπροσώπησαν η CEO της TUI Cruises κα Wybcke Meier.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του την τεράστια σημασία της απόφασης της TUI Cruises να εμπιστευτεί απόλυτα, την τεχνογνωσία και τις διοικητικές ικανότητες της Διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, τόσο κατά την περυσινή εκκίνηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την πανδημία στην έξαρσή της, με homeport (λιμάνι αφετηρίας) το Ηράκλειο, όσο και για την φετινή σαιζόν.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης  Βαρδαβάς με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε την CEO της TUI Cruises κα Wybcke Meier καθώς τον Ελληνα Πλοίαρχο του Κρουαζιερόπλοιου Cpt. Γιάννη Αναστασίου και ευχήθηκε καλή αρχή στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας.

Η απόφαση της TUI Cruises αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την προοπτική στρατηγικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας σε εύλογο βάθος χρόνου σε 12μηνη βάση από το Ηράκλειο, σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία ιδιαίτερα κατά την εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν χρονική περίοδο.

Οι 1.000 περίπου Γερμανοί στην πλειοψηφία τους επιβάτες του πλοίου, (στις άλλες εθνικότητες συγκαταλέγονται Αυστριακοί και Ελβετοί), έφτασαν σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νικόλαος Καζαντζάκης» με πτήσεις της TUI fly, θυγατρικής της TUI  και θα κατευθυνθήκαν κατευθείαν στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένος Ηρακλείου, όπου ακολουθήθηκε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο η contactless διαδικασία ελέγχου των απαραίτητων εγγράφων/πιστοποιητικών και επιβίβασής τους στο πλοίο.

Ολοι οι επιβάτες τηρούν με προσήλωση και σοβαρότητα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της TUI Cruises, οι προοπτικές της φετινής χρονιάς για την επιβατική κίνηση του συγκεκριμένου πλοίου χαρακτηρίζονται ως πολύ  καλές αυτή την στιγμή, όπως και για την Κρήτη ειδικότερα, με αυξητική τάση για τους επόμενους μήνες και κυρίως το φθινόπωρο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 12 Μαίου, στις 11π.μ, εκπρόσωποι των ηλεκτρονικών και εντύπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κρήτης, είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια συνέντευξης τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να ξεναγηθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου στο υπερσύγχρονο πλοίο της TUI Cruises και να μιλήσουν με τον Έλληνα Πλοίαρχο Cpt. Γιάννη Αναστασίου και μέλη του πληρώματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς  Παπαδάκης είχε την ευκαιρία στη  διάρκεια της συνέντευξης τύπου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφορικά με την υλοποίηση των νέων αναθεωρημένων πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας από τον ΟΛΗ σε συνεργασία με την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Βαρβάρας Μουχτούρη)  και την Διοικήτρια της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κυρία  Λένα Μπορμπουδάκη.

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ θετική εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, αναφορικά με τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων από διεθνείς ομίλους κρουαζιέρας για τους επόμενους μήνες του 2021 , με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, που καθορίζουν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ταυτοχρόνως εξυπηρετούμενων κρουαζιεροπλοίων σε ημερήσια βάση (για το Ηράκλειο ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα εξυπηρετούμενων μεγάλων κρουαζιεροπλοίων είναι 2 ημερησίως).

Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου και όλες τις τοπικές αρχές για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη που παρέχουν στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας ειδικότερα.  

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News