Ηράκλειο

Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου - Πως θα γίνει η λιτανεία

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Η 55η επέτειος επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, Αγίου Αποστόλου Τίτου τιμάται στην Κρήτη. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2021
Ώρα: 6:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2021
Ώρα: 7:00 π.μ. Όρθρος - ευλόγησις των άρτων - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πέριξ του Ιερού Ναού.


Κατά το διήμερο της Πανηγύρεως θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.

Ώρα: 6:00 μ.μ. Εσπερινός - Παράκληση του Αγίου Αποστόλου Τίτου.

Η ζωή του Αποστόλου Τίτου

Ο Απόστολος Τίτος, ο οποίος ήταν Έλληνας στην καταγωγή, ήταν πολύ μορφωμένος. Έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, με τον οποίο και συνεργάστηκε, στην διάδοση του Ευαγγελίου. Τον ακολούθησε στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν επιφορτίστηκε να πάει στην Κόρινθο για να δει την κατάσταση της εκεί Εκκλησίας.

Στην επιστροφή του, συνάντησε τον Απόστολο Παύλο στην Μακεδονία και μετά πήγαν μαζί στην Κρήτη, όπου εκεί ο Παύλος τον έκανε επίσκοπο του νησιού και του είπε να κάνει και ιερείς για όλο το νησί.

Ο Παύλος του έστειλε και την γνωστή προς Τίτον επιστολή, από την οποία γνωρίζουμε, ότι ο Έλληνας μαθητής του Παύλου είναι «τέκνον του γνήσιον». Από την ίδια επιστολή του μαθαίνουμε ότι ο Τίτος είχε λαμπρούς συνεργάτες στην Κρήτη, τον Ζηνά τον νομικό και τον περίφημο Απολλώ. Απεβίωσε το έτος 105 μ.χ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια