Συνάντηση Αρκουμανέα – Χαλκιαδάκη στο Ηράκλειο: «Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν»

Κρήτη
Συνάντηση Αρκουμανέα – Χαλκιαδάκη στο Ηράκλειο: «Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συζήτησε στο Ηράκλειο με τουριστικούς φορείς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ολοκλήρωσαν τις επαφές τους στην Κρήτη, με συνάντηση που είχαν με φορείς του τουρισμού από το Ηράκλειο και το Λασίθι, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το άνοιγμα από αύριο του τουρισμού και ο στόχος η φετινή τουριστική σεζόν να είναι καλύτερη από την περυσινή.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος , η μάχη για τη σεζόν δεν έχει ακόμη κερδηθεί και πως η αισιοδοξία που επικρατεί, σχετίζεται με το ότι φέτος υπάρχουν από τη μια σημαντικά διαθέσιμα εργαλεία και από την άλλη καταγράφεται η επιθυμία των ανθρώπων, να ταξιδέψουν.

«Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τίποτα, αν δεν κερδίσουμε τη μάχη. Είναι σαφές ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζονται οι αγορές, και να υπάρξει εντονότερο ενδιαφέρον για τουρισμό στην χώρα μας» είπε ο κ. Βασιλικός, που όπως και οι φορείς του τουρισμού από το Ηράκλειο και το Λασίθι υποστήριξε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Μάλιστα ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης τόνισε ότι αν η χώρα δεν πάψει να είναι στο «κόκκινο» οι συνθήκες δεν θα ευνοήσουν καθώς, τα προβλεπόμενα για όσους επιστρέφουν στις χώρες τους, από διακοπές σε χώρες «στο κόκκινο» είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, καθώς επιβάλουν έως και 14ήμερη καραντίνα, μετά την επιστροφή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ζήτησε από τον κ. Αρκουμανέα να υπάρξει μέριμνα και για τον συνεδριακό τουρισμό, ενώ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αγίου Νικολάου Μανώλης Βαρκαράκης δήλωσε ότι τα μηνύματα για τη σεζόν είναι αμφιλεγόμενα, επικεντρώνοντας στην τάση πολλών χωρών της Ε.Ε με διαφημιστικές καμπάνιες, να επιχειρούν να κρατήσουν μέσα στις χώρες τους, όσους παραδοσιακά κάθε χρόνο επέλεγαν το καλοκαίρι να κάνουν εκτός τις διακοπές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News