Τουρισμός: «Ποδαρικό» με 10.000 τουρίστες μέσα σε τρεις μέρες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ηράκλειο
Τουρισμός: «Ποδαρικό» με 10.000 τουρίστες μέσα σε τρεις μέρες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνημα με χιλιάδες αφίξεις επισκεπτών για τη φετινή σεζόν

Λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού έφτασαν ήδη οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου. Την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 14 πτήσεις από Ισραήλ, Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία ενώ μέχρι την Κυριακή ο ρυθμός παραμένει αυξητικός με 75-80 εξωτερικού να αναμένονται τις τρεις πρώτες μέρες, δηλαδή συνολικά 10.000 επισκέπτες.

Μεγάλος αριθμός των επιβατών είτε θα προωθηθούν στα κρουαζιερόπλοια, είτε θα κατευθυνθούν προς Χερσόνησο, δήμο Ηρακλείου και το Ρέθυμνο. Παράλληλα πτήσεις έχουν προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Πάντως το «ποδαρικό» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει γίνει εδώ και μέρες από Ισραηλινούς οι οποίοι έφτασαν μαζί με τους Γερμανούς πρώτοι στην Κρήτη «ανοίγοντας» τη σεζόν.

Ν. Ηγουμενίδης: Εξαιρούν την Κρήτη από τον καθολικό εμβολιασμό

Την ίδια στιγμή σκληρή κριτική άσκησε για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και τον πλήρη εμβολιασμό των νησιών με την ρητή εξαίρεση της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Όπως δήλωσε:

«Στην τελευταία ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τον πλήρη εμβολιασμό των νησιών, ο κ. Μητσοτάκης με ρητό τρόπο ανακοίνωσε ότι ‘ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου’.

Απορίας άξιον είναι μάλιστα ότι η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη που εξαιρεί την Κρήτη αποτελεί όπως τονίζει ο ίδιος μια υγειονομική αλλά και γεωστρατηγική και εθνική υπόθεση, βάζοντας ακόμη και ερωτηματικά για την σημασία που αποδίδει στο νησί, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν συμπεριέλαβε στους συμμετέχοντες την Περιφέρεια Κρήτης.

Ασφαλώς η ρητή αυτή εξαίρεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ικανότητες της για ένα ασφαλές υγειονομικά άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη, ενώ το βασικό ερώτημα παραμένει: Εάν η Κυβέρνηση όπως φαίνεται, δεν καταφέρει μέχρι τέλος Ιουνίου να πετύχει τον καθολικό εμβολιασμό και το τείχος προστασίας στην Κρήτη, πότε ακριβώς έχει σκοπό να το θέσει ως στόχο της σε μία από τις περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη συμβολή στον τουρισμό της χώρας; Και βεβαίως το ερώτημα είναι για πόσο ακόμη καιρό η Κρήτη μπορεί να βρίσκεται για τον κ. Μητσοτάκη στον αυτόματο πιλότο;

Με ενδιαφέρον περιμένουμε απαντήσεις από την επίσκεψη που πραγματοποιούν στην Κρήτη ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα του εμβολιασμού πρέπει με μεγάλη ταχύτητα να προχωρήσει σε όλους τους νομούς του νησιού και να μπει σε εφαρμογή ένας σχεδιασμός που αφενός θα προστατεύει υγειονομικά όλους τους πολίτες, αλλά και θα θέτει σε καθεστώς πλήρους προστασίας με αυστηρά πρωτόκολλα και όλες τις δικλείδες ασφαλείας την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου που όλοι οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν.

Η Κυβέρνηση αντί να εξαιρεί την Κρήτη οφείλει να κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την υγειονομική της ασφάλεια και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού».

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News