Γάμοι: «Βροχή» ακυρώσεων στην Κρήτη μετά το όριο των 100 καλεσμένων

Ηράκλειο
Γάμοι: «Βροχή» ακυρώσεων στην Κρήτη μετά το όριο των 100 καλεσμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αδύνατο στην Κρήτη να γίνει κοινωνική εκδήλωση με 100 άτομα"

Σαν «κεραυνός» έπεσε στην Κρήτη η είδηση ότι από τον Ιούνιο θα επιτρέπεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, η συμμετοχή 100 ατόμων. Το όριο των καλεσμένων που θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό για τα δεδομένα και τα έθιμα της Κρήτης, έχει εξοργίσει τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γάμου και Βάπτισης που διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει μια ακόμα σεζόν να πάει χαμένη με ακυρώσεις και αναβολές γάμων και βαπτίσεων καθώς ήδη τα έσοδα έχουν μπει «στον πάγο».

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα κέντρου διασκέδασης στην Κρήτη το οποίο είδε από τους 102 γάμους που είχαν προγραμματιστεί το 2020 να πραγματοποιούνται μόλις 4…και φοβάται ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και φέτος.

«Πολλές οι ακυρώσεις»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γάμου και Βάπτισης κ.Κοκκινάκη: «Εμείς πέσαμε από τα σύννεφα, έχουμε ήδη πολλές ακυρώσεις και δεν μπορούμε μπορούμε πλέον να μεταπείσουμε κάποιον για το αντίθετο. Είναι μια τεράστια καταστροφή για μας οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατό να φέρνει τουρισμό και να ανοίγει τα πάντα, αλλά να αφήνει πίσω τους γάμους. Για την υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί αυτό το όριο των 100 ατόμων να είναι φυσιολογικό, αλλά όχι για τα δεδομένα της Κρήτης. Σε εξωτερικό χώρο δεν γίνεται να ορίζεται πληρότητα στο ήμισυ ενώ σε έναν γάμο σε εξωτερικό χώρο να ορίζονται ως όριο τα 100 άτομα».

Πληροφορίες ότι θα αλλάξει το όριο

Ήδη οι επιχειρηματίες έχουν ξεσηκωθεί και ασκούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση καθώς οι πληροφορίες που είχαν ήταν διαφορετικές και έκαναν λόγο ακόμα και εκδηλώσεις άνω των 350 ατόμων μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως τονίζει η κ.Κοκκινάκη: «ασκούμε πιέσεις και έχουμε επαφές με φορείς. Οι πληροφορίες που έχουμε από υψηλό παράγοντα είναι ότι θα αλλάξει ο αριθμός των ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, θα αυξηθούν και θα καθοριστούν με βάσει τα τετραγωνικά και πάντα με βάσει τα πρωτόκολλα. Είχαμε διαβεβαίωση γι’ αυτό, οπότε τηρούμε όλη στάση αναμονής. Εξάλλου οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς».

Αν δεν υπάρξουν αλλαγές επιχειρηματίες ,εργαζόμενοι στα κέντρα διασκέδασης, σε οίκους νυφικών, φωτογράφοι και εικονολήπτες αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με το χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων θα δουν μια ακόμα χρονιά να πηγαίνει χαμένη και τα έσοδα να εξανεμίζονται…

φωτογραφία pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News