Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο Ηράκλειο για το άνοιγμα του τουρισμού

Ηράκλειο
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο Ηράκλειο για το άνοιγμα του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα στην Κρήτη για συναντήσεις με θέμα το άνοιγμα του τουρισμού.

Μαζί του ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός που συμμετέχει στις επαφές.

Πρώτος σταθμός το δημαρχείο Ηρακλείου όπου ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός συναντήθηκαν στη Λότζια με το  ο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Μαΐου. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Οικονόμου επικεφαλής των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτης Μαματζάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα του Ηρακλείου ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κυλήσει η θερινή περίοδος ομαλά.  Ο κ. Αρκουμανέας μάλιστα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη σταθερών σημείων ελέγχων-  rapid test.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Κάναμε μια ανασκόπηση της υγειονομικής κατάστασης στο Ηράκλειο και συζητήσαμε σχετικά με τις υφιστάμενες προϋποθέσεις για το “άνοιγμα” του τουρισμού. Καταλήξαμε ότι ναι μεν τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αποκλιμάκωση όσον αφορά στην πανδημία, όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Ο εμβολιασμός αποτελεί το μεγάλο όπλο που έχουμε σε αυτήν την μάχη και πρέπει αυτοί που έχουν την δυνατότητα, να εμβολιαστούν ώστε να χτίσουμε την ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί προκειμένου να μην έχουμε αναζωπύρωση της κατάστασης. Προσέχουμε και εμβολιαζόμαστε, ώστε η περιπέτεια που όλοι ζούμε τους τελευταίους 14 μήνες επιτέλους να τελειώσει».  

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο δημαρχειο Ηρακλείου,  ο  πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέας επισκέφθηκε και το κιόσκι που έχει στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας για την διενέργεια rapid test. 

Νωρις το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Αρκουμανέας έφθασε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Αρναουτάκη για το μείζον θέμα του ανοίγματος του τουρισμού.

"Φέτος τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας μας θωρακίζουν δυναμικά"

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε τη δυνατότητα εμβολιασμού όλων των ηλικιακών ομάδων. Ήδη, όμως, οι ηλικίες από 30 ετών και άνω εμβολιάζονται και αυτό έχει σημασία. Πρέπει να κλείσουμε το ραντεβού μας και να κάνουμε τον εμβολιασμό μας. Αυτό είναι το βασικότερο "όπλο" που διαθέτουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 110.000 εμβολιασμοί στη χώρα.

Αναφερόμενος στο «άνοιγμα» του τουρισμού από αύριο, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Φέτος τα "όπλα" που έχουμε στα χέρια μας -ο εμβολιασμός και διάθεση μεγαλύτερου αριθμού τεστ- μας θωρακίζουν δυναμικά. Οι επισκέπτες που θα αρχίσουν να έρχονται, θα έχουν ή εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν. "Ανοίγουμε" τον τουρισμό με ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων».

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας επεσήμανε ότι έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος», προσθέτοντας πως υπάρχει αισιοδοξία, καθώς φέτος «με πολύ περισσότερα εργαλεία θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

«Αν καταφέρουμε τις επόμενες εβδομάδες να συνεχίσουμε την καλυτέρευση της εικόνας της πανδημίας στη χώρα, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις ως προς την πορεία της σεζόν φέτος», υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός.

Έτοιμοι να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εκκινήσει και να πάει καλά ο τουρισμός στο νησί, καθώς αποτελεί ζητούμενο ζωτικής σημασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News