Ηράκλειο

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για την κλαδική σύμβαση

'Στήριξη των συναδέλφων μέχρι την επαναπρόσληψη τους"

Στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση αναφέρεται το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αναφέροντας ότι "ο αγώνας φέρνει τις νίκες". 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου  χαιρετίζουμε  την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, που  στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις  11 Μαΐου 2021, προτείνει στον Υπουργό Εργασίας την υπογραφή επέκτασης ως Γενικώς Υποχρεωτικής εφαρμογής της Κλαδικής  Συλλογικής Σύμβασης των Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας. Οι αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και που σαν προτεραιότητα και στόχο είχαν την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα καρποφόρησαν.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για την εφαρμογή και την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία δημιουργεί ένα νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις, θέτει όρους ισότητας στις  αμοιβές αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ενημερωθούν για το τι προβλέπει η Συλλογική σύμβαση Εργασίας  τόσο σε μισθολογικό  όσο και σε θεσμικό επίπεδο  και όταν ο εργοδότης  δεν την εφαρμόζει  να ενημερώνουν άμεσα το Σωματείο.

Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας φέρνει τις  Νίκες

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την στήριξη των συναδέλφων μέχρι την επαναπρόσληψη τους.

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια