Ηράκλειο

Kοινή δήλωση Ηλία Λυγερού και Πέτρου Ινιωτάκη για το βίντεο «Η Κάντια 1640»

«Η Δημοτική Αρχή δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των πολιτών και την έκφραση ελεύθερης γνώμης»

«Για μία ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη διαχείριση τών πολιτών και την έκφραση ελεύθερης γνώμης, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πόλη και την ιστορία της.

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί της, είναι στενόμυαλος, στερείται επιστημονικών και ιστορικών γνώσεων και, στην καλύτερη τών περιπτώσεων, δεν διαθέτει την ευρύτητα πνεύματος που απαιτούν σήμερα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Είναι όμως πρωτοφανές και πρωτόγνωρο ακόμα και για αυτή τη Δημοτική Αρχή, "το θράσος" που επέδειξε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ερώτηση που κάναμε στο Δήμαρχο, σε σχέση με την επιστολή που απέστειλαν δεκαέξι προσωπικότητες εγνωσμένου επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους, άνθρωποι του πνεύματος που έχουν αποδείξει πολλές φορές ο καθένας την αγάπη προς την πόλη και την ιστορία.

Αντί να σκύψουν και να ακούσουν την αγωνία που εξέπεμψαν μέσω της επιστολής τους για την μονομέρεια, την έλλειψη σεβασμού προς την αλήθεια, αντί να αφουγκραστούν το μήνυμα για το λάθος που εξέπεμπε η ηλεκτρονική περιήγηση στον Ενετικό Χάνδακα, εκτόξευσαν μύδρους και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, άφησαν υπονοούμενα για σκοπιμότητα προς τους συμπολίτες μας, προσπαθώντας έτσι να ακυρώσουν την ιστορική αλήθεια που εκπέμπει η επιστολή τους.

Κρίμα, γιατί τούς δόθηκε η ευκαιρία όχι απλά να επανορθώσουν ένα τεράστιο λάθος αλλά και να ανοίξουμε μια συζήτηση για την συνέχεια και την διαχρονικότητα της Ελληνικής Σκέψης και Πνεύματος και να μιλήσουμε στους νέους και τα παιδιά μας για τη διαχρονική αλήθεια και την ιστορία αυτού τού τόπου που οι πρόγονοί μας με αυτοθυσία διατήρησαν και ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να αναθεωρήσει.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε όμως και κάτι θετικό : Όλοι αρχίζουν πλέον να καταλαβαίνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια