Ηράκλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου: Αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις

Στην Α τάξη εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις

Από τις 10 έως τις 31 Μαΐου 2021 θα βρίσκεται σε εξέλιξη η  υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την επιλογή υποψηφίων μαθητών της Α' Γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου. Με βάση την ΥΑ. Αριθμ. 21320/Δ2 , ΦΕΚ 886, ΤΕΥΧΟΣ Β, 5-3-2021 «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων», στην Α τάξη εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου:

Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν αργότερα και με επίδειξη αρνητικού self test μαθητών και συνοδών (λεπτομέρειες θα λάβουν σε ειδικό mail όσοι-ες έχουν κάνει την αίτηση -εγγραφή).  

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021-202, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στην εξής πλατφόρμα :  https://docs.google.com/forms/d/1gE3mprZqr7-O8TjT0XJdew2jWV5n4_nQVufE1uR2sJo/viewform?ts=608292f4&edit_requested=true

Σε περίπτωση που μαθητής-τρια επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις, ο γονέας- κηδεμόνας υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε ειδικότητα.  Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν και δύο (2) Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις  οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού.

Επισημαίνεται ότι στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση είναι εικοσιπέντε (25).  Το δικαίωμα εισαγωγής και  φοίτησης  προκύπτει από τη σειρά κατάταξής τους  στους αξιολογικούς πίνακες ανά κατεύθυνση με βάση τα αποτελέσματα , ενώ οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών γίνονται από την 1η ως και την 8η Σεπτεμβρίου προσκομίζοντας τα έγγραφα που θα ζητηθούν από το σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • Στο τηλέφωνο: 2810762610 τις εργάσιμες ημέρες σχολείων και ώρες 8:00-14:00.
  • Στην ιστοσελίδα: art-school.gr, συγκεκριμένα στο

 https://www.art-school.gr/24-4-2021-diadikasia-eisagogis-ton-mathiton-stin-a-gymnasiou-tou-kallitechnikou-scholeiou-tou-etous-2021-2022/

  • Στο email:  mail@gym-kallitech.ira.sch.gr   

ΥΓ: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE : art-school.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια