Ηράκλειο

Αποκλειστικό: Πρωτοβουλία για Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ηράκλειο - Ποιοι χώροι μπορούν να το φιλοξενήσουν;

Σημαντική πρόταση στον "αέρα' της εκπομπής" «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV

Aποτελεί ανάγκη ο δήμος Ηρακλείου να δημιουργήσει άμεσα ένα Mega εμβολιαστικό κέντρο στα πρότυπα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας έτσι ώστε να «τρέξει» ακόμα πιο γρήγορα το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Μάλιστα μετά από ερώτηση στο τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο καθηγητής ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνομώνων για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, εμφανίστηκε θετικός, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι ο δήμος θα μπορούσε να παραχωρήσει ένα χώρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην «απογείωση» των εμβολιασμών.

«Το Παγκρήτιο στάδιο θα μπορούσε να φιλοξενήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο»

Ο κος Λαμπρινός αναφέρθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο ενώ τέθηκε και το κτήριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου της πόλης. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα μετά την πρόταση στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» αλλά και την θετική στάση του Δημάρχου Ηρακλείου. Ήδη ο κ. Λαμπρινός θα μιλήσει με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και την διοικήτρια κ Λένα Μπορμπουδάκη για να εξεταστούν οι δυνατότητες αυτής της πρότασης.

Την  ίδια ώρα περισσότερες από 200 χιλιάδες δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί συνολικά σε πολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Μπορμπουδάκη μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV,  για την πορεία του εμβολιασμού, ενώ όπως έγραψε σε ανάρτησή της μέχρι και την Δευτέρα  είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 214.564 εμβολιασμοί στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα: Π.Ε Λασιθίου 35.559,Π.Ε Ηρακλείου 91.219,Π.Ε Ρεθύμνου 28.524,Π.Ε Χανίων 59.262.Με τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά δεδομένα ένα Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο θα μπορούσε να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας.

(φωτογραφία αρχείου από εμβολιαστικό κέντρο)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια