Ηράκλειο

Self test: Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές έχοντας ανά χείρας αρνητικό αποτέλεσμα - Δεν έλειψαν οι γονείς αρνητές

Ομαλή και με χαμόγελα η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Πρώτο κουδούνι με 3.000 περίπου θετικά self test για μαθητές και καθηγητές, σε επίπεδο χώρας, με την επιστροφή στα σχολεία να κυλά ομαλά και με την ελπίδα να συνεχιστούν τα δια ζώσης μαθήματα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις από γονείς αρνητές των self test. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, υπήρξαν 4 αρνητές γονείς και ένας εκπαιδευτικός ενώ στο Ρέθυμνο 3 αρνητές των τεστ ενώ σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχαμε 5 αρνητές των self test στο Λασίθι και 3 στο Ρέθυμνο.

Εντωμεταξύ, δεν έλειψαν και οι απειλές σε βάρος των φαρμακοποιών το Σαββατοκύριακο από γονείς που θέλησαν να προμηθευτούν αργοπορημένα τα self test, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση μαθητών στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθούν στο μοριακό τεστ μετά από θετικό self test.

Την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσε η οικογένεια του περιέγραψε γονέας μαθητή σε νηπιαγωγείο. Μετά από θετικό self test, το παιδί του υποβλήθηκε σήμερα σε μοριακό τεστ, το οποίο ήταν αρνητικό. 

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια