Ηράκλειο

Γέμισαν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ - Ασθενής με Covid μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Βενιζέλειο

Η μεταφορά έγινε το βράδυ του Σαββάτου

Αναγκαίο κρίθηκε το βράδυ του Σαββάτου ασθενής που νοσεί με κορωνοϊό να μεταφερθεί από το ΠΑΓΝΗ στο Βενιζέλειο λόγω έλλειψης κλινών

Το βράδυ του Σαββάτου ασθενής με Covid, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, και η μεταφορά του διασωληνωμένου ασθενή κρίθηκε επιβεβλημένη από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για να παραμείνει εκεί.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα η νέα μονάδα ΜΕΘ καλύπτεται με έντεκα κρεβάτια, ενώ σε σύνολο και οι δύο κλινικές καλύπτονται με 27 κρεβάτια και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 60 έως 70 νοσηλευτές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με βάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας απαιτούνται περισσότεροι από εκατό νοσηλευτές για να καλύψουν τις κλίνες, ενώ σημειώνεται ότι το 50% των νοσηλευτών αυτών είναι συμβασιούχοι, με συβάσεις δύο ή ενός έτους και νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα.  

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 48 νέα κρούσματα στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα 23 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, 13 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και 9 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Unsplash)

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια