Αριστομένης Συγγελάκης: Η αλήθεια για το πρόγραμμα MOG και τις γερμανικές προκλήσεις

Κρήτη
Αριστομένης Συγγελάκης: Η αλήθεια για το πρόγραμμα MOG και τις γερμανικές προκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανάμειξη στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Ελλάδας «φωτογραφίζει» η επιστολή στις "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"»

Μετά την προκλητική απόπειρα που προκάλεσε γενικευμένη κατακραυγή στην Κρήτη περί εκδηλώσεων από την Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών προς τιμή των Γερμανών ομοϊδεατών τους, του Γ' Ράιχ στη Μάχη της Κρήτης, τώρα έχουμε απόπειρα παρέμβασης στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Ελλάδας.

Με την αφορμή αυτή και το γνωστό πρόγραμμα MOG, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, φιλοξενήθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών κ. Αριστομένης Συγγελάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Συγγελάκης, που μίλησε μέσω skype στην Κατερίνα Σαλαπάτα, σχολίασε, αρχικά πως η συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά μόνο σύμπτωση που δεν μαρτυρά. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι περίεργα πράγματα αυτά που συμβαίνουν με την χρονική συγκυρία μόνο σύμπτωση που δεν μαρτυρά».

Παράλληλα ο κ. Συγγελάκης, αναφερόμενος στην αντίσταση του ελληνικού λαού στους Γερμανούς κατακτητές τόνισε: «Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε την 80η επέτειο από τη Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία μαύρη μέρα. Πριν από 80 χρόνια ακριβώς οι Γερμανοί μπήκαν στην ανοχύρωτη Αθήνα, βρήκαν κατάκλειστες πόρτες και παράθυρα και άδειους τους δρόμους. Ένα μήνυμα του Ελληνικού λαού για το τι θα συνέβαινε μετά».

Συγχρόνως τόνισε πως «είναι επίσης η 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και βλέπουμε διάφορες προκλήσεις. Αν θυμάστε πριν μερικά χρόνια είχε "χτυπήσει" ο Χάινς Ρίχτερ, αυτός ο ανιστόρητος, ιστορικός με το βιβλίο του που στα Γερμανικά είχε τίτλο "Η άλωση της Κρήτης", καθόλου τυχαία», όπως σχολιάζει.

«Φέτος από τη μία έχουμε αυτούς τους απίθανους τύπους, τους Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι θέλανε να κάνουν ανακατάληψη της Κρήτης και να τιμήσουν όπως το παραδέχτηκαν, όπως το έγραφαν και στις αφίσες τους και να τιμήσουν τους γενναίους αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ, δηλαδή του Γ' Ράιχ, της Ναζιστικής Γερμανίας, μίας απίστευτης ύβρης στον Ελληνικό λαό αλλά και σε όλους τους λαούς που αντιστάθηκαν στους ναζί. Μετά την εξέγερση του λαού της Κρήτης τα "μάζεψαν" και έγιναν... "λαγός"», τονίζει ο κ. Συγγελάκης.

Ο κ. Συγγελάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα MOG: «Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αλλά και από ένα άλλο ίδρυμα «Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον», το οποίο μάλιστα έχει καταγγείλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών και Αντιφασιστών ότι το Ίδρυμα αυτό και εν γένει οι πρωτοβουλίες της Γερμανικής κυβέρνησης - τι προσπαθούν να κάνουν; -προσπαθούν να απαλλάξουν τη Γερμανία από την υποχρέωση να καταβάλει αποζημιώσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Συγγελάκης, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Την ώρα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά, χωρίς να μας λένε πότε έκλεισε και με πιο τρόπο, την ίδια ώρα επιχειρούν ωμή παρέμβαση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, χρηματοδοτώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχέση με την περίοδο της κατοχής και της αντίστασης, με ποιο σκοπό άραγε; Είναι τυχαίο που το χρηματοδοτεί το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών; Μα δεν μπορούν να δώσουν χρήματα, αν δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους και αυτοί είναι να κλείσει άρον άρον το θέμα των αποζημιώσεων. Με ποια λογική η Ελλάδα θα δεχτεί αυτό το πρόγραμμα, με ποιο ηθικό ανάστημα θα γίνει αυτό;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News