Δημήτρης Σαρρής για την πρώην βάση: Αρνούμαστε να την παραδώσουμε

Απόψεις
Δημήτρης Σαρρής για την πρώην βάση: Αρνούμαστε να την παραδώσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστολή προς Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ

Ανοικτή Επιστολη προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο την ΕΤΑΔ του Προέδρου του ΔΕΚΚ Δημήτρη Κων. Σαρρή για την παραχώρηση των 55στρεμμάτων της πρωήν αμερικανικής βάσης Γουρνών. 

Όπως αναφέρει:

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε την ΕΤΑΔ

Λάβαμε την νέα ,Τελεσιγραφικού τύπου επίσης , επιστολή σας ,με την οποία μας ζητάτε προσκόμιση συμπληρωματικών ντοκουμέντων σχετικά με την παραχώρηση στη Εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ των 55 στρεμμάτων ,από το 1997,στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών., με ημερομηνία 22/04/2021 και Αρ.Πρωτοκ.5294.

Χαρακτηρίζετε δε << προσωρινή και μέχρι νεωτέρας>> την Ακύρωση, από την ΕΤΑΔ, της απαράδεκτης και προκλητικής ,τελεσιγραφικής ,αιφνιδιαστικής και παράτυπης , λόγω αναρμοδιότητας Απόφασης σας, ,να προβείτε ,σε ΑΝΑΚΛΗΣΗ πέντε χρόνια πριν την λήξη ,της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ 55 στρεμμάτων στην Εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ,στον χώρο της πρώην Αμερικ. Βάσης των Γουρνών. και επί του οποίου η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ ανήγειρε το επιβλητικό συγκρότημα του ΔΕΚΚρήτης .,κόστους 1,5 ΔΙΑΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1997 ΜΕΧΡΙ 2005.

Μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη ,επειδή "τα υπερκείμενα τοις υποκειμένοις" εμπεριείχε τον κίνδυνο ουσιαστικά Δήμευσης του μοναδικού Εκθεσιακού Κέντρου της Κρήτης ,καταφέροντας καίριο πλήγμα στην δοκιμαζόμενη λόγω και της πανδημίας οικονομίας της μεγαλονήσου.

Όμως η εξέλιξη αυτή ,δεν αποσοβεί οριστικά τον κίνδυνο μελλοντικής Δήμευσης, ΟΠΩΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΆ ,όπως αναφέραμε παραπάνω ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ στην τελευταια επιστολή σας ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΟΤΙ "ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ" καθότι μας ενημερώνετε ότι θα επανέλθει στο θέμα ,μετά από εκπόνηση<< μελέτης>> περαιτέρω αξιοποίησης των 55 στρεμμάτων ,που διαχειρίζεται η Εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ .

Το αίτημα μας δε για ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ διάρκειας άνω των 15 χρόνων ,υπαγορεύετο και από το γεγονός ότι η παραπέρα αξιοποίηση των 55 στρεμμάτων από την εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ήταν αδύνατη λόγω του ότι έπρεπε για να ενταχθούμε,για την εξεύρεση πόρων, σε πρόγραμμα LEADER η ΕΣΠΑ ,΄έπρεπε να έχουμε δικαίωμα χρήσης του οικοπέδου π’ανα από 15 χρόνια. και η ΕΤΑΔ μας είχε δεμένα τα χέρια .

Η όλη έκταση ,βέβαια,της πρώην Αμερικ,Βάσης των Γουρνών,περίπου 400 στρεμμάτων ,ιδιοκτησίας φτωχών Αγροτών του Ηρακλείου ,απαλλοτριώθηκε σε τιμές εξευτελιστικές ,για την ανέγερση της Αμερικ,Βάσης ,μετά την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ(18/02/1952).ΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΟ. Τα 55 στρέμματα αποτελούν ανταποδοτικό όφελος προς την τοπική κοινωνία ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΑΣ.

Τα 55 ,λοιπόν στρέμματα αυτά τώρα κινδυνεύουν να ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ .όχι μόνο αυτά αλλά παρασύροντας στην Δήμευση ταυτόχρονα και το μεγάλο πάνω σε αυτή συγκρότημα του ΔΕΚΚ. ,μεγάλου κόστους, όπως ,τονίσαμε παραπάνω, με δαπάνες της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Γράφονται μάλιστα διάφορες απόψεις ότι δήθεν η παρέμβαση της ΕΤΑΔ οφείλεται στην αδιαφορία των τοπικών παραγόντων που εγκατέλειψαν την όλη έκταση στην τύχη της η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Σε όποιους φορείς η ΕΤΑΔ έκανε Παραχωρήσεις εκτάσεων,στην ευρύτερη περιοχή της πρώην Αμερικ.Βάσης των Γουρνών, ανταποκρίθηκαν και τις αξιοποίησαν ,στο μέτρο του δυνατού

1.το ΕΛΚΕΘΕ ανήγειρε το περίφημο ΕΝΥΔΡΕΙΟ

2,Ο Δήμος Χερσονήσου το Δημαρχείο και την κοινωφελή επιχείρηση και σχιλικά συγκροτήμαα.

3.Η Πολεμική Αεροπορία κατασκεύασε 300 κατοικίες Αξιωματικών.

4.Η εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ΤΟ συγκρότημα του ΔΕΚΚ,(σε συνύπαρξη με ιδιωτικές δράσεις όπως το <<Πλανητάριο>> τα <<Δεινοσαύρια>> και την ταβέρνα <<ΚΡΗΤΕΣ>>).

(Είναι αλήθεια ,βέβαια, ότι το σύγχρονο κολυμβητήριο που είχε κατασκευαστεί λεηλατήθηκε Νύχτες από αγνώστους κακοποιούς, που αψήφησαν την ευρισκόμενη σε μικρή απόσταση φρουρά τού παρακείμενου οικισμού των Αξιωματικών καΙ δεν μπόρεσε να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.

.ΑΡΑ προκύπτει ότι όποια έκταση παραχώρησε σε φορείς η ΕΤΑΔ αξιοποιήθηκε ενώ ότι κράτησε η ίδια στην δικαιοδοσία της ορθώνεται σήμερα είτε σαν χέρσα γη είτε σαν ερειπωμένα κτίρια.

Επειδή δε επανειλημμένα ,ως αιτιολογία της μη αποδεκτής ενέργειας σας αυτής ΕΠΙΚΑΛΕΊΣΘΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΤΑΔ από την Εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ,ΑΥΤΌ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΚΚ ,ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ 10 % ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΤΟ 10%.ΑΡΑ ΤΟ 10% ΤΟΥ 10% ΣΗΜΑΙΝΕΙ 1% ΑΡΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ είναι σχετικα ΜΙΚΡΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ,ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΔΕΚΚ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ,ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΤΑΔ .

ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΙΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ -.ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΔΥΝΑΤΟΣ.,

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ την ΕΤΑΔ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΉ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ 55 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ και να εστιάσετε το ενδιαφέρον σαε αποκλειστικά στην στη μεγάλη ελεύθερη έκταση των 345 στρεμμάτων δικαιοδοσίας σας ,προς την θάλασσα, την οποία έχετε εγκαταλείψει τόσα χρόνια και μόνο αυτή την περίοδο έχετε προκηρύξει Διαγωνισμό ανάδειξης ΕΠΕΝΔΥΤΗ και φιλοδοξείτε να μετατρέψετε την έκταση αυτή σε υπερπολυτελές REASORΤ(ΘΕΡΕΤΡΟ),με spa,εμπορικά κέντρα,ελικοδρόμιο,τουριστικά καταλύματα,Μαρίνα για Γιωτ,Αθλητικές εγκαταστάσεις κλπκλπ.Σας το ευχόμαστε.

.-ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ 55 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΘΕ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΑΣ.

ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ,ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΗ ,ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΑΚ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΕΚΚ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΕΙ ,ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ , ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News