Ηράκλειο

Ολομέλεια Ιατρικής Σχολής του Π.Κ. - Ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση για τις κλινικές ασκήσεις των φοιτητών

Ανοικτή Επιστολή προς την Κυβέρνηση

Απόφαση της Ολομέλειας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις κλινικές ασκήσεις των φοιτητών

Την έντονη δυσαρέσκειά της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής και καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, για τη συνεχιζόμενη απομάκρυνση των πεμπτοετών φοιτητών από τις κλινικές ασκήσεις.

«Παρά τι συνεχείς μας εκκλήσεις», αναφέρεται στην επιστολή, «το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την τεκμηριωμένη άποψή μας, το θέμα συνεχώς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, παρόλο που στα λόγια αναγνωρίζεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Καταλήγοντας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ως εκ τούτου σας ανακοινώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κλινική εκπαίδευσή τους αμέσως μετά το Πάσχα και μάλιστα έχουμε προχωρήσει στον απαραίτητο προγραμματισμό με τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές που θα πλαισιώσουν τις κλινικές ασκήσεις. Θεωρούμε ότι η απόφασή μας θα τύχει της στήριξής σας, την οποία και επιθυμούμε για την άμεση και ασφαλή επανέναρξη της κλινικής άσκησης των πεμπτοετών φοιτητών με πλήρη αίσθηση της ευθύνης μας απέναντι τους φοιτητές μας, αλλά και στην κοινωνία».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής ΕΔΩ ή εδώ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια