ΕΤΑΔ – Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών: Αναστολή απόφασης για την παράδοση ακινήτων

Κρήτη
ΕΤΑΔ – Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών: Αναστολή απόφασης για την παράδοση ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστολή της απόφασης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου για τα 51 στρέμματα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με τα ηγετικά στελέχη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό και τη Γενική Διευθύντρια Αγγέλα Μιχαλοπούλου.

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και τουρισμού της Κρήτης και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Δημήτρη Σκάλκο συζητήθηκαν τα έργα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο νησί καθώς και της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου του ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα ηγετικά στελέχη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε και έγινε αποδεκτή η αναστολή της απόφασης της Εταιρείας που ζητούσε την παράδοση εντός 20 ημερών της έκτασης 51 στρεμμάτων που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ειρήνη» Α.Ε. στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Γενική Διευθύντρια έγινε σε καλό κλίμα και ανακοινώθηκε ότι θα εκπονηθεί μελέτη για την αξιοποίηση της έκτασης των 51 στρεμμάτων και ότι θα διατηρηθεί η επικοινωνία της Περιφέρειας με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη επιλογή για την τελική λύση αξιοποίησης του χώρου με στόχο να ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και την τοπική κοινωνία.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε την παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που στεγαζόταν η αστυνομία στο κέντρο της πόλης για την αξιοποίησή τους.

ΕΤΑΔ: Εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανου Δ. Βλαστού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, κ. Στέφανου Δ. Βλαστού και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στη διάρκεια μίας δίωρης συνάντησης ο κ. Αρναουτάκης εξέθεσε με πληρότητα όλους τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ακίνητο της ΕΤΑΔ στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες, ενώ εν συνεχεία οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της ΕΤΑΔ να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε.

Τα δύο μέρη κατέληξαν ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν κατέστη επωφελές για το Ελληνικό Δημόσιο και σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν να αναλάβει η ΕΤΑΔ το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για να εξετάσει με εξειδικευμένους συμβούλους τις βέλτιστες λύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου, τις οποίες και θα καταθέσει προς περαιτέρω συζήτηση στην Περιφέρεια Κρήτης και στους εμπλεκόμενους Δήμους.

Στο πλαίσιο του πνεύματος αμοιβαίας κατανόησης που επικράτησε στην συνάντηση, συμφωνήθηκε το ακίνητο να μην παραδοθεί άμεσα στην ΕΤΑΔ, αλλά το ζήτημα να επανεξεταστεί όταν οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News