Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης – «Δεν θα είμαστε έτοιμοι για το αγροτικό»

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης – «Δεν θα είμαστε έτοιμοι για το αγροτικό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανάκτηση καθώς μένουν μακριά από την κλινική τους άσκηση

Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές Ιατρικής που βρίσκονται στο 5ο έτος των σπουδών τους  Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης μένουν μακριά από την κλινική τους άσκηση. Έτσι προχώρησαν τη Δευτέρα σε αποκλεισμό της διοίκησης της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως αναφέρει η  5ετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευτυχία Καλογιαννάκη: «Η κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη ότι σε έναμιση χρόνο που εγώ θα πάω για αγροτικό, δεν θα είμαι έτοιμη να αναλάβω περιστατικά καθώς 4 χρόνια δεν ήμουν στο νοσοκομείο και τώρα που ήταν να βγω, μου απαγορεύεται η είσοδος.

Όπως τονίζουν το γεγονός αυτό ουσιαστικά καταλύει την φοιτητική τους ιδιότητα, με τους περισσότερους να παραμένουν αδρανείς, συνεχίζοντας να επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους .

Οι φοιτητές του τμήματος προχώρησαν τη Δευτέρα σε μια ακόμη κινητοποίηση, αποκλείοντας συμβολικά τις διοικητικές υπηρεσίες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ζητώντας το υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα των κλινικών. 

Οι φοιτητές παράλληλα διαμαρτύρονται και για τον πρόσφατο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News