Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Γουρνών για την Πρώην Αμερικάνικη Βάση στην Βουλή

Κρήτη
Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Γουρνών για την Πρώην Αμερικάνικη Βάση στην Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορείς και κάτοικοι ενάντια στο «τελεσίγραφο» της ΕΤΑΔ

Στη Βουλή φέρνουν εκ νέου το ζήτημα των ακινήτων της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και της προκλητικής επιστολής της ΕΤΑΔ για «εντός 20 ημερών» παράδοση των ακινήτων που στεγάζουν το Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών.

Αυτή τη φορά οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτη Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης καταθέτουν στους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου με το οποίο εκφράζεται η εντονότατη ανησυχία που προκάλεσε το «τελεσίγραφο» της ΕΤΑΔ προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου για «παράδοση» εντός 20 ημερών ακινήτων της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών στο οποίο φοιτούν 112 μαθητές του δημοτικού.

Στο κείμενο τονίζεται ότι η ενέργεια αυτή «έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινότητα», και ότι «είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αδιαφορίας για τις ανάγκες των δημοτών-κατοίκων και γονιών της περιοχής κατά το σχεδιασμό «αξιοποίησης της Πρ. Αμερ. Βάσης Γουρνών» και της χωροταξικής ανάπτυξης της περιοχής».

Οι 3 βουλευτές ζητούν τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News