«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του πολύπαθου δρόμου Ηρακλείου - Βουτών

Ηράκλειο
«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του πολύπαθου δρόμου Ηρακλείου - Βουτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δύο χρόνια και έναν μήνα «φως» για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Με το τοπικό συμβούλιο, τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς, να χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη την άμεση αποκατάσταση των προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου Ηρακλείου - Βουτών (τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση και είναι άκρως επικίνδυνα), «πράσινο φως» άναψε για την αποκατάστασή του, καθώς εγκρίθηκε κονδύλι από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν δρόμο, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πιο συγκεκριμένα δύο σημεία τα οποία βρίσκονται εντός του οικισμού προκαλούν μεγάλη ανησυχία, λόγω της στενότητας του δρόμου και της σοβαρότητας της καθίζησης που έχουν υποστεί, καθώς και της «χαμηλής» ορατότητας.

Επίσης υπάρχει και ένα τρίτο σημείο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό των Βουτών, όπου έχουν σημειωθεί και ατυχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω επίσης της στενότητας του δρόμου, καθώς και της χαμηλής ορατότητας.

Για την αποκατάστασή τους και πιο συγκεκριμένα για την αποκατάσταση ολόκληρου του οδικού δικτύου από τον κυκλικό κόμβο του ΠΑΓΝΗ, έως και τον οικισμό των Βουτών, έχει εγκριθεί κονδύλι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη, ο οποίος μας είπε: «Πριν από μερικές ημέρες παραλάβαμε τις γεωλογικές μελέτες. Όντως στην περιοχή υπάρχουν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα. Θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση ενός έργου ολοκληρωμένου που θα περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα προβληματικά σημεία».

Για το έργο αυτό έχει εγκριθεί το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως μας είπε ο κ. Συριγωνάκης, ενώ τόνισε πως «θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του έργου που θα περιλαμβάνει εκτός από τα προβληματικά αυτά σημεία και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση μπαρών, καθώς και την τοποθέτηση σήμανσης».

Παράλληλα ο κ. Συριγωνάκης επεσήμανε πως αυτό που κάνουμε είναι να «πιέζουμε, ώστε η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου να ξεκινήσει άμεσα», ενώ αναφορικά με το συγκεκριμένο τμήμα που προαναφέραμε, αυτό που βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό των Βουτών που είναι και το πιο επικίνδυνο, ο κ. Συριγωνάκης μας είπε ότι «ενδέχεται να κάνουμε κάποια προσωρινή παρέμβαση, αυτό θα το δούμε με τις τεχνικές υπηρεσίες», διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Το neakriti.gr, επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουτών κ. Χαράλαμπο Αλογδιανάκη, ο οποίος μας είπε ότι: «Είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση του δρόμου, ωστόσο πιστεύω ότι ο κ. Συριγωνάκης θα το κλείσει το θέμα άμεσα και μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News