Ηράκλειο

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για την πρώην Βάση Γουρνών μετά το έγγραφο «βόμβα» από την ΕΤΑΔ

Στ. Αρναουτάκης: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την έκταση στις Γούρνες»

Παρέμβαση της Περιφέρειας προς το Μαξίμου για την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών

Μπαράζ αντιδράσεων από Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Χερσονήσου και άλλους φορείς προκαλεί έγγραφο βόμβα της Εταιρείας Ακινήτων το οποίο ζητά την άμεση παράδοση της έκτασης των 51 στρεμμάτων στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, όπου σήμερα στεγάζεται το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και άλλες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Προσβλητική χαρακτήρισε την απόφαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης ο οποίος έστειλε τα δικά του μηνύματα.

Πρόκειται μάλιστα για μια εξέλιξη η οποία έπεσε σαν βόμβα στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς δεν προηγήθηκε ενημέρωση και διάλογος για την παράδοση της επίμαχης έκτασης και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, όπως αναφέρει το επίμαχο έγγραφο.

Έντονες αντιδράσεις καταγράφονται και από τον Δήμο Χερσονήσου, ο οποίος αντιδρά στην ανάκληση της παραχώρησης ακινήτου, το οποίο φιλοξενεί παράρτημα του δημοτικού σχολείου Γουρνών. 

Άμεσα, ο Γιάννης Σέγκος θα έρθει σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις τόσο προς την ΕΤΑΔ όσο και προς την κυβέρνηση.

Για άδικη απόφαση της ΕΤΑΔ κάνει λόγο ο Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε και ο Βουλευτής Ηρακλείου ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να ανακληθεί η προκλητική αυτή απόφαση.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια