«Βόμβα» για την πρώην βάση Γουρνών: Απαιτεί παραχώρηση 51 στρεμμάτων η Εταιρεία Ακινήτων

Ηράκλειο
«Βόμβα» για την πρώην βάση Γουρνών: Απαιτεί παραχώρηση 51 στρεμμάτων η Εταιρεία Ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για απαράδεκτη και προκλητική κίνηση κάνει λόγο η Περιφέρεια Κρήτης

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί η απαίτηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου να της παραχωρηθούν 51 στρέμματα της αμερικανικής βάσης Γουρνών. Το θέμα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και βουλευτών και φορέων με τον Σταύρο Αρναουτάκη να διαμηνύει ότι δεν θα παραδώσει τα κλειδιά. Όπως αναφέρει τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και ο Δήμος Χερσονήσου συμφωνούν με την αξιοποίηση όλης της έκτασης.

Περιφέρεια Κρήτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουμε εμείς τα κλειδιά»

Σε ανακοίνωση η Περιφέρεια σημειώνει:

Με έγγραφο της η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου απαιτεί να παραχωρηθούν 51 στρέμματα που ανήκουν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε., εντός 20 ημερών. Συγκεκριμένα, απαιτεί εντός 20 ημερών να υπάρξει παράδοση – παραλαβή του ακινήτου, σε συνεννόηση με κλιμάκιο της Εταιρείας, διαφορετικά, αν «μετά το πέρας της προαναφερθείσας περιόδου, δεν έχει υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής, το παρόν έγγραφο ενέχει τη μορφή Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής», όπως αναφέρει το κείμενο, που απευθύνεται προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και κοινοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης και στους συμμετέχοντες φορείς στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημειώνει πως πρόκειται για προσβλητικό έγγραφο και η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να δεχτεί την εξέλιξη αυτή. «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουμε εμείς τα κλειδιά. Θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, προσβλητικές και μια εταιρεία του δημοσίου δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε φορείς οι οποίοι υπηρετούν την τοπική ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή με τέτοιο προσβλητικό τρόπο. Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί μια δημόσια υπηρεσία να το στείλει. Είναι προσβολή απέναντι στην Περιφέρεια και σε όλους τους φορείς. Είναι ένα κατάπτυστο κείμενο». Ερωτώμενος για ενδεχόμενες αντιδράσεις ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως «την Τρίτη έχουμε σύσκεψη όλων των μετόχων για να δούμε πως θα προχωρήσουμε», ενώ ανακοίνωσε πως θα επικοινωνήσει με συνεργάτες του πρωθυπουργού και θα ενημερώσει σχετικά, υπενθυμίζοντας πως «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την παραχώρηση για ακόμα 15 χρόνια και να βρούμε Ευρωπαϊκούς πόρους και να αξιοποιηθεί ο χώρος από τους φορείς της Κρήτης», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε δε πως τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και ο Δήμος Χερσονήσου συμφωνούν με την αξιοποίηση όλης της έκτασης.

Αντιδράσεις από τον βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη

Με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκη, επανέρχεται στο ζήτημα των όρων αξιοποίησης της πρώην βάσης Γουρνών, αναδεικνύοντας παράλληλα και την άδικη απόφαση της ΕΤΑΔ να ζητήσει την άμεση παράδοση του χώρου που έχει παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία και μάλιστα πριν από τη λήξη του παραχωρητηρίου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News