Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Στην... αναμονή για ακτινοβολίες ασθενείς με καρκίνο - Τι απαντά το Νοσοκομείο

Ένα τεχνικό πρόβλημα έχει προκαλέσει καθυστέρηση στις ακτινοθεραπείες των ασθενών

Στην αναμονή είναι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των ασθενών που έχουν τεθεί σε αναμονή, το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης, δεν λειτουργεί.

Αποτελεσματικά, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, «οι νέοι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινοβολίες, δεν μπορούν να το κάνουν, καθότι πρέπει πρώτα να “περάσουν” από το συγκεκριμένο μηχάνημα ώστε να σχεδιαστεί η θεραπεία τους».

Όπως ανέφερε η ίδια, το συγγενικό της πρόσωπο έχει καρκίνο στον πνεύμονα, με την ανησυχία της να είναι έκδηλη, αναφορικά με το πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα και το αγαπημένο της πρόσωπο θα καταφέρει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπείες.

Η απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, επιβεβαίωσε τη μη λειτουργία του μηχανήματος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο neakriti.gr «Πράγματι, το μηχάνημα έχει υποστεί βλάβη και από τις 6 Απριλίου δεν λειτουργεί. Επικοινωνήσαμε αμέσως με την εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρησή του και αναμένουμε την επιδιόρθωσή του».

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν άπτεται του νοσοκομείου, αλλά της εταιρίας. Μας έχουν ενημερώσει πως τα ανταλλακτικά που χρειάζονται έρχονται από το εξωτερικό», συμπλήρωσε ο Διοικητής.

Όπως είπε «Την τελευταία φορά που πήραμε τηλέφωνο μας είπαν πως τα ανταλλακτικά βρίσκονται στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν εξαρτάται από εμάς το πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα και οι ασθενείς θα υποβληθούν στις ακτινοθεραπείες».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια