Ηράκλειο

4o Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου: «Ανεύθυνη και βιαστική» η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση ανοίγματος για «το κοινό όφελος όλων μας»

Για «πρόχειρο άνοιγμα των σχολείων» και «ελλιπή μέτρα προστασίας των μαθητών» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το 15μελες συμβούλιο του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

«Άνθρωποι οι οποίοι στην πλειοψηφία μας είμαστε άνω των 45 ετών, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, πολλοί εκ των οποίων ανήκουμε οι ίδιοι και οι οικείοι μας σε ευπαθείς ομάδες.

Δηλώνουμε την ένστασή μας στη νέα αυτή απόφαση του υπουργείου, την χαρακτηρίζουμε ως ανεύθυνη και βιαστική», ενώ παράλληλα ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση ανοίγματος για «το κοινό όφελος όλων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διανύουμε, εν μέσω της συνεχούς επικίνδυνης και μεταλλασσόμενης πανδημίας, η οποία γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και μη αντιμετωπίσιμη, ενώ καλείται η κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας.

Έχει επιβάλει νέους νόμους και κανόνες που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρώς, με κυριότερο την απαγόρευση συνωστισμών και μαζώξεων, της τήρησης των αποστάσεων και των λοιπών μέτρων.

Ενώ έχει τεθεί ως βασικό μέτρο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο ενός δημοσίου κλειστού χώρου. Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της, να διατηρήσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλειστά, και να ανακοινώσει λίγο πριν την ολοκλήρωσή της σχολικής χρονιάς και των διακοπών του Πάσχα, το πρόχειρο άνοιγμα των σχολείων, την επιστροφή και την επανένταξη μόνο των μαθητών που φοιτούν στα λύκεια, ενώ τα μέτρα που δηλώνει ότι θα προστατέψουν τους μαθητές κρίνονται ελλιπή απέναντι στη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης.

Σε μεγάλη λοιπόν ανασφάλεια βρίσκονται οι μαθητές καθώς θεωρούν ότι εκτίθενται από την κυβέρνηση σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς δεν έχει λάβει ισχυρά μέτρα για την επιστροφή των μαθητών, καθώς τα self test κρίνονται αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Ενώ λοιπόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί όλη η εκπαιδευτική χρόνια, τα δια ζώσης μαθήματα έχουν γίνει διαδικτυακά, οι μαθητές έχουν πλέον προσαρμοστεί πάρα τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης, καλούνται να επιστρέψουν στις τάξεις.

Ως προς το σχολείο μας, το μεγαλύτερο Εσπερινό Επαλ σε αριθμό μαθητών πανελλαδικά, πάνω από 1000 εγγεγραμμένοι μαθητές, ορίσατε να εκτεθούμε και να συναναστραφούμε σε αίθουσες που δεν καλύπτουν την υγιεινή μας, με ανεπαρκή αερισμό, αίθουσες μικρότερες των 15 τετραγωνικών μέτρων για τουλάχιστον 6 ώρες.

Άνθρωποι οι οποίοι στην πλειοψηφία μας είμαστε άνω των 45 ετών, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, πολλοί εκ των οποίων ανήκουμε οι ίδιοι και οι οικείοι μας σε ευπαθείς ομάδες.

Δηλώνουμε την ένστασή μας στη νέα αυτή απόφαση του υπουργείου, την χαρακτηρίζουμε ως ανεύθυνη και βιαστική. Κρίνουμε ότι θα στοιχήσει κατά της υγείας όλων μας και καμία «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» δεν θα μας προστατεύσει, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, όσο και αν σεβόμαστε και κρατάμε τα μέτρα ασφαλείας που εσείς θέσατε και όλα όμως εκείνα που δεν λάβατε υπόψιν σας. Η αγάπη και η δίψα μας για τη μάθηση είναι ολοφάνερη, μιας και από επιλογή φοιτούμε, αλλά δεν θα ρισκάρουμε εμείς την υγεία κανενός συμμαθητή μας. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνέψει η υγεία κανενός, μιας και επικαλούμαστε ότι Η ΥΓΕΙΑ είναι πρωτεύον σημασίας, την προασπιζόμαστε ως το τέλος. Αιτούμαστε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση τουλάχιστον έως και τις διακοπές του Πάσχα, ώστε ερχόμενοι έπειτα στα σχολεία να έχουν βρεθεί και ληφθεί πιο ισχυρά και ασφαλή μέτρα για όλους μας.

Δεν επιθυμούμε να ρισκάρουμε ούτε τις δικές μας ζωές, ούτε των οικείων μας, ούτε των συνανθρώπων μας, όπως προαναφέραμε, αλλά πάλι το τονίζουμε.. Κρατάτε τα  ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα ΙΕΚ και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κλειστά, ανθρώπους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν ξεπερνούν το όριο ηλικίας των 30 ετών και επιθυμείτε την επαναλειτουργία των Εσπερινών Επαλ που ως επί των πλείστων ανήκουμε σε μεγαλύτερο ηλικιακό όριο.

Επιθυμούμε, λοιπόν ανατρέψετε την απόφαση σας άμεσα για το κοινό όφελος όλων μας. Να λάβετε νέα και ασφαλή μέτρα, να δώσετε νέες αίθουσες που καλύπτουν την υγιεινή μας, να μοιράσετε τα τμήματα με λιγότερους μαθητές, να σβήσετε ακόμη και απουσίες που πάρθηκαν αδίκως όταν το σύστημα που επιλέξατε υπολειτουργούσε».

Εκ του 15μελους συμβουλίου του 4ου Εσπερινού Επαλ Ηρακλείου:

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ: ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΜΑΝΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΣΕΝΤΕΛΙΕΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΙΧΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΦΟΥΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΑΜΠΙΖΑΝΤΑ ΧΑΜΠΙΜΠ

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΙΣΙΡΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια