Τουρισμός - Επισιτισμός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΚΗ

Ηράκλειο
Τουρισμός - Επισιτισμός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 20 Απριλίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Προεδρείων του Ε.Κ.Η και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό. (Ξενοδοχ/λήλων, Επισιτισμού, Μαγείρων –Ζαχαροπλαστών, Ξεναγών, Ναυαγοσωστών) με σκοπό τον συντονισμό της κινητοποίησης για την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου,11:00π.μ στο Ε.Κ.Η.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες  παρεμβάσεις του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού –Επισιτισμού ,για τις δραματικές καταστάσεις διαβίωσης των εργαζομένων συναδέλφων μας ,που είναι γνωστές τόσο στους Βουλευτές της Κυβέρνησης όσο και τους Βουλευτές  της Αντιπολίτευσης ,η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.

Μοιράζει ετεροχρονισμένα μερικά ψυχούλα σε  κάποιους από όσους έχουν πληγεί λόγω της Πανδημίας, στην ουσία τους αναγκάζει να ζουν με δανεικά, φτάνοντας σε εξαθλίωση τα νοικοκυριά, αυτό είναι το δίχτυ προστασίας που απλώνεται στην ραχοκοκαλιά της Βιομηχανίας του Τουρισμού-Επισιτισμού.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

  • ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΩΝ.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
  • ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.
  • ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ.

Το Ε.Κ.Η στηρίζει τον δίκαιο  αγώνα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού –Τουρισμού που σε τοπικό επίπεδο μαζί με τα Σωματεία Ξενοδοχoϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο  Μαγείρων  -Ζαχαροπλαστών κλπ Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου στην διαμαρτυρία την Τρίτη 20    Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ –ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News