Ηράκλειο

ΕΚΗ: «Σταματά η ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών»

«Στη χώρα που έχει τη “μαύρη πρωτιά” σε πνιγμούς στην Ε.Ε.»

Την αντίθεσή του με την απόφαση της Κυβέρνησης, να σταματήσει την χρηματοδότηση προς τους Δήμους, που αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, μέσα από ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διοίκηση του ΕΚΗ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΚΕΔΕ Κρήτης Γιάννη Κουράκη προκειμένου να σταλούν επιστολές στα αρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΗ:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, να σταματήσει την χρηματοδότηση προς τους Δήμους, που αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών.

Στην χώρα που έχει την Μαύρη Πρωτιά σε πνιγμούς στην Ε.Ε, στην χώρα που χάνονται πάνω από 400 άνθρωποι εκ των οποίων 10 παιδιά.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στην σπουδαία προσφορά των Ναυαγοσωστών, που να σημειωθεί ότι όπου υπήρχε κάλυψη δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός ,ενώ παράλληλα σχεδόν διπλασιάζετε το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης παρέχοντας στις ιδιωτικές εταιρίες εξοπλισμό (σκάφη,jet,ski κ.τ.λ)

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΚΕΔΕ Κρήτης κ. Κουράκη Ιωάννη συμφώνησε στην από «κοινού» αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, ξεκινώντας με επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου ζητάει επιπλέον την διεκπεραίωση σεμιναρίων, πάνω στις νέες τεχνολογίες και του οικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν καθώς και για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το Ε.Κ.Η και το Σωματείο Ναυαγοσωστών απαιτεί από την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω απόφαση, γιατί η απόφαση αυτή απαξιώνει τόσο την ανθρώπινη ζωή των λουομένων όσο και των εργαζομένων επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ.»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια