Βασ. Κεγκέργολου για δασικούς χάρτες: «Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Περιβάλλοντος»

Κρήτη
Βασ. Κεγκέργολου για δασικούς χάρτες: «Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Περιβάλλοντος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αξιοποιηθούν οι προτάσεις»

Το Κίνημα Αλλαγής και οι εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης και αγροτών έχουν αναδείξει τα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και έχουν υποβάλλει εδώ και καιρό μια σειρά προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών, με κριτήριο την διασφάλιση των ιδιοκτησιών και των δικαιωμάτων των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου άλλα τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα όσο και μέχρι πρότινος η κυβέρνηση της Ν.Δ επέμεναν ότι τα κάνουν όλα σωστά.

Ο κ. Σκρέκας είναι ο πρώτος Υπουργός που άκουσε τις προτάσεις μας, παραδέχεται τα προβλήματα και την ιδιαιτερότητα της Κρήτης και εφόσον υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε κατά την τελευταία συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, θα υπάρξουν λύσεις για πολλά από τα προβλήματα.

Κρίσιμο ζήτημα αφορά την ενσωμάτωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δικαιώνει την Ελλάδα για τις φρυγανώδεις, τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τον ασπάλαθο και ακόμη κρισιμότερο να ενσωματωθούν με ευθύνη των δασικών υπηρεσιών που πρέπει να στελεχωθούν, οι διοικητικές πράξεις και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Το Κίνημα Αλλαγής θα ελέγξει την υλοποίηση των δεσμεύσεων, τις νομοθετικές παρεμβάσεις και τις παράλληλες ενέργειες που χρειάζονται και ζητά την λειτουργία επιτροπών σε κάθε περιφερειακή ενότητα για να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματα πολιτών για αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους .

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News