Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ηρακλείου - Τι προκάλεσε ανησυχία

Ηράκλειο
Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ηρακλείου - Τι προκάλεσε ανησυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνάδελφοι της θα υποβληθούν σε τεστ, ενώ θα γίνει απολύμανση και στα γραφεία

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης υπάλληλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η υπάλληλος σήμερα, Παρασκευή, δεν προσήλθε στο χώρο εργασίας της, στον οποίο αύριο, Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που είχαν δουλέψει μαζί με τη γυναίκα που βρέθηκε θετική, αναμένεται να υποβληθούν σε rapid test.

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί τους εργαζομένους, σύμφωνα με συνεργάτη της υπηρεσίας, είναι το γεγονός πως σήμερα οι υπάλληλοι προσήλθαν κανονικά στα γραφεία τους, ενώ το ίδιος συνέβη και με τους εξωτερικούς συνεργάτες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση, οι εργαζόμενοι – αυτή την περίοδο – δια ζώσης, στα γραφεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στο Ηράκλειο, είναι λιγότεροι από όσοι εργάζονται κανονικά, ενώ οι εξωτερικοί συνεργάτες προσέρχονται μόνο με ραντεβού, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, αυτό που προτείνεται, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο ΚΟΜΥ της Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, είναι η άμεση απολύμανση του χώρου και η διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού και ο κατ’ οίκον περιορισμός των εργαζομένων έως ότου υπάρξουν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος στο neakriti.gr, «Κάθε υπηρεσία του Δημοσίου διαθέτει διαφορετικό πρωτόκολλο σχετικά με την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού».

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News