Έγκλημα στη Νεάπολη: Συγγνώμη ζήτησε ο κατηγορούμενος - Γιατί φέρεται να σκότωσε το Μανόλη Φινοκαλιώτη

Κρήτη
Έγκλημα στη Νεάπολη: Συγγνώμη ζήτησε ο κατηγορούμενος - Γιατί φέρεται να σκότωσε το Μανόλη Φινοκαλιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος - Για το Μάιο διεκόπη η δίκη

Με την απολογία του 44χρονου άνδρα ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 73χρονο Μανόλη Φινοκαλιώτη στα Περάμπελα, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει πέρυσι την τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του θύματος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι μέλη της οικογένειας του θύματος περιέφραξαν έκταση την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Είπε ακόμη ότι του επίμαχου περιστατικού είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου με τον γαμπρό του αείμνηστου Φινοκαλιώτη, κατά την οποία ο τελευταίος τον έβρισε με αποτέλεσμα ο 44χρονος να εξοργιστεί και να "θολώσει".

Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, πριν την απολογία του κατηγορούμενου, είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις μαρτύρων της υπόθεσης.

Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πατέρας, η σύζυγος και η κόρη του 44χρονου άνδρα.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Μαΐου.

Εκείνη την ημέρα, η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και -κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News