Στον ΟΛΗ ο Μενέλαος Μποκέας - Επί τάπητος η χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων

Ηράκλειο
Στον ΟΛΗ ο Μενέλαος Μποκέας - Επί τάπητος η χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρθηκε στην συνάντηση με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου συναντήθηκε ξανά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανώλη Γενναράκη. Ο Μενέλαος Μποκέας είχε εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ Ιωάννη Βαρδαβά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Μηνά Παπαδάκη στη βάση του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου σχετικά με τη χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ενημέρωσε εκ νέου τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου θα συνεχίσει να διεκδικεί την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης Λινοπεραμάτων από το ελληνικό δημόσιο και φυσικά την εξαίρεση της ζώνης από την επικείμενη σύμβαση ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΗ με επενδυτή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έχει ήδη ζητήσει συναντήσεις τόσο με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Πλακιωτάκη αντίστοιχα, καθώς η πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΗ είναι αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Ταυτόχρονα έχει ενημερώσει σχετικά τους Βουλευτές του Νομού.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε και πάλι το μείζον θέμα που αφορά στις χρήσεις γης της συγκεκριμένης περιοχής, που ρυθμίζονται τόσο μέσα από το εγκεκριμένο Χωροταξικό Πλαίσιο Περιφέρειας Κρήτης, όσο και μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου. Με βάση τα παραπάνω η χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων έχει συγκεκριμένες αναπτυξιακές προοπτικές, ενώ υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης οχλουσών εγκαταστάσεων από την περιοχή, όπως οι υφιστάμενες λιμενοβιομηχανικές, που προβλέπεται ρητά να απεγκατασταθούν σε περίπου 10 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News