Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Κώστας Σκρέκας για τους Δασικούς Χάρτες

Κρήτη
Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Κώστας Σκρέκας για τους Δασικούς Χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις επόμενες ημέρες

Απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV στις 9 ακριβώς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας σε απευθείας σύνδεση απαντά σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για τους Δασικούς χάρτες της Κρήτης, τις αντιδράσεις αγροτών και πολιτών ενόψει της καθόδου του σε τριήμερη περιοδεία για το θέμα αυτό την ερχόμενη Παρασκευή στην Κρήτη.

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα "πίσω"

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις για τους δασικούς χάρτες και τη διαβεβαίωση των αγροτών ότι δεν υποχωρούν, ένα βήμα «πίσω» κάνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την Κρήτη και συγκεκριμένα θα βρεθεί την Παρασκευή στα Χανιά, το Σάββατο στο Ρέθυμνο και την Κυριακή στο Ηράκλειο για το θέμα.

Ήδη ο υπουργός υποσχέθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε διορθώσεις στα σφάλματα που έχουν γίνει στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι διορθώσεις των αστοχιών θα γίνουν με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες.

«Θα διορθώσουμε τα σφάλματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς κόστος με εσωτερική διαδικασία, για αυτό εξετάζουμε ξανά τους χάρτες και βλέπουμε που υπάρχουν αυτά τα σφάλματα. Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Μειώσαμε το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί έργο εθνικής σημασίας το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Γεραπετρίτης: Οριζόντιες παρεμβάσεις

«Οριζόντιες» παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες προανήγγειλε και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, οι αλλαγές αφορούν την αποκατάσταση αστοχιών που έχουν υπάρξει.

«Θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα. Δηλαδή θα έχουμε μία αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών εκτάσεων, άρα οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες και στη συνέχεια όταν πλέον θα έχουμε έρθει στο ορθό, τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις, να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες που έχουν υπάρξει» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News