Κεγκέρογλου: «Αθετήσατε τη δέσμευση σας και δεν παραχωρήσατε το υπερσύγχρονο σκάφος για τις ανάγκες του Λ.Σ Ηρακλείου;»

Ηράκλειο
Κεγκέρογλου: «Αθετήσατε τη δέσμευση σας και δεν παραχωρήσατε το υπερσύγχρονο σκάφος για τις ανάγκες του Λ.Σ Ηρακλείου;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αθέτηση της Κυβερνητικής υπόσχεσης για αντικατάσταση του σκάφους 020 του Λιμεναρχείου Ηρακλείου με ένα νέο υπερσύγχρονο σκάφος τύπου Α1»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η διαταγή που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, με την οποία αποφασίστηκε ότι το υπερσύγχρονο σκάφος που προμηθεύτηκε η χώρα μας από την Ιταλία, δεν θα δοθεί για τις ανάγκες του Λ.Σ Ηρακλείου.

Η αθέτηση της Κυβερνητικής υπόσχεσης για αντικατάσταση του σκάφους 020 του Λιμεναρχείου Ηρακλείου με ένα νέο υπερσύγχρονο σκάφος τύπου Α1, παρά τις εξαγγελίες και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και τοπικών Βουλευτών δημιουργεί προβληματισμό και εύλογα ερωτηματικά, αφού μια ειλημμένη απόφαση άλλαξε τελευταία στιγμή.

Οι λιμενικές αρχές του Νομού Ηρακλείου καταβάλλουν καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους, με δεδομένο μάλιστα τον φόρτο εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ενώ από πέρυσι είχαν κάνει γνωστό ότι χρειάζονται νέο σκάφος, αφού το υπάρχον είναι παλιό και έχει σοβαρά προβλήματα.

Επειδή οι ανάγκες στο Ηράκλειο είναι πολλές και οι υποσχέσεις, ιδιαίτερα όταν δίνονται βάσει των αναγκών, πρέπει να τηρούνται.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1.Για ποιο λόγο αθετήσατε τη δέσμευση σας και δεν παραχωρήσατε το υπερσύγχρονο σκάφος στο Ηράκλειο;

2.Προτίθεστε να υλοποιήσετε την αρχική σας δέσμευση έστω και τώρα και να καλύψετε τις ανάγκες άλλων περιοχών με άλλα σκάφη; Ποιος γενικότερος Κυβερνητικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα λιμεναρχεία της Κρήτης και τι σκοπεύετε να πράξετε για την ενίσχυσή τους με έμψυχο δυναμικό αλλά και εξοπλισμό, ώστε να υποστηρίξετε τη λειτουργία τους;».

(Φωτογραφία Αρχείου Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News