Ηράκλειο

Άγιοι Δέκα - Δημοτική Αρχή για τους δασικούς χάρτες: «Η ανάρτηση έγινε χωρίς σχέδιο»

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι και αυτοψίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες στο Ηράκλειο, η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι η λανθασμένη αποτύπωση μεγάλου μέρους των εκτάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ιδιαιτέρως του Δήμου μας, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια σε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης και κυρίως στους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι και αυτοψίες και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρξει πληθώρα ανακριβειών, αστοχιών και οφθαλμοφανείς παραλείψεις.

Ενδεικτικά, επισημαίνουμε ότι, στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δασικές, συμπεριλαμβάνονται, λανθασμένα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και εκτάσεις με κτίσματα, καθώς και εκτάσεις στις οποίες κυριαρχεί η χαμηλή βλάστηση  (π.χ. ασπάλαθοι, φρύγανα κλπ.), που σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να χαρακτηριστούν ως δασικές.

Εκπροσωπώντας τους δημότες μας, στηρίζοντας τις σχετικές κινητοποιήσεις και δείχνοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους, που αφενός βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο δήμευσης των περιουσιών τους, αφετέρου καλούνται – και μάλιστα σε ασφυκτικές προθεσμίες - να υποβάλουν ενστάσεις διεκδικώντας τις περιουσίες τους (!), ζητάμε την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών, στην υφιστάμενη μορφή τους. 

Οι δασικοί χάρτες είναι απολύτως αναγκαίοι, με την προϋπόθεση ότι θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα, τόσο σε ό,τι αφορά στην δημόσια, όσο και ως προς την ιδιωτική ιδιοκτησία».

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια