Ηράκλειο

Ανασχηματισμός στο Δ. Μαλεβιζίου: Ανακάτεψε την «τράπουλα» ο Μενέλαος Μποκέας

Ένα μεγαλύτερο εκτελεστικό σχήμα, με ανακατανομή ρόλων, αρμοδιοτήτων, ανανέωση και διεύρυνση, φέρνει ο ανασχηματισμός στον Δήμο Μαλεβιζίου

Με συνδυαστική "συνταγή", θέλοντας εμφανώς από τη μια να επιβραβεύσει πρόσωπα που έχουν δείξει έργο και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του, και από την άλλη να δώσει ευκαιρίες και να βάλει και άλλους στο... "παιχνίδι", θέτοντας φυσικά άπαντες στην κρίση των πολιτών, ανακάτεψε την... "τράπουλα" στο εκτελεστικό σχήμα του Δήμου Μαλεβιζίου ο Μενέλαος Μποκέας.

Ο χθεσινός ανασχηματισμός, με αισθητά τα στοιχεία ανακατανομής ρόλων, αρμοδιοτήτων, ανανέωσης και διεύρυνσης, στον οποίο προχώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, έρχεται να ανοίξει τη "βεντάλια" του διοικητικού σχήματος, καθώς εντάχθηκαν δύο νέες αντιδημαρχίες, ενώ ο ίδιος ο κ. Μποκέας διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του Προγραμματισμού και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Με μια πρώτη ανάγνωση κανείς διαπιστώνει, πέρα από τις αλλαγές σε πρόσωπα, και μια αρκετά αξιοσημείωτη ανακατανομή σε επίπεδο χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων, κάτι βεβαίως απολύτως λογικό και επόμενο από τη στιγμή που μεγαλώνει πλέον το δημοτικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, το στοιχείο της ανανέωσης είναι αισθητό, μιας και έχουμε δύο νέους αντιδημάρχους, τη Νίκη Ζερβού και τον Γρηγόρη Περισυνάκη, με έμμισθα μάλιστα χαρτοφυλάκια Διοίκησης-Κοινωνικής Πολιτικής και Καθημερινότητας, αντίστοιχα.

Το στοιχείο της διεύρυνσης αποτυπώνεται, επίσης, εμφατικά, με την είσοδο στο εκτελεστικό σχήμα του Μιχάλη Μαρκογιαννάκη από την παράταξη του Σπύρου Καλλέργη ως εντεταλμένου συμβούλου.

Βεβαίως οι δύο παρατάξεις είναι συνεργαζόμενες και υπό αυτή την έννοια ο Μιχάλης Μαρκογιαννάκης (γιος του πρώην δημάρχου Γαζίου Γιώργου Μαρκογιαννάκη) ανήκει στην ευρύτερη ομάδα της συμπολίτευσης. Δεν παύει όμως να πρόκειται για κίνηση αξιοποίησης δημοτικού συμβούλου που εκλέχτηκε με άλλη παράταξη, αυτή του Σπύρου Καλλέργη, κι αυτό δίνει στοιχείο διεύρυνσης, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι ο πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα Μιχάλης Μαρκογιαννάκης επιλέχτηκε να αναλάβει ένα κομβικής σημασίας πόστο, παίρνοντας το χαρτοφυλάκιο της Πολεοδομίας και της Ενέργειας.

Στα αξιοσημείωτα του ανασχηματισμού στον Δήμο Μαλεβιζίου η αξιοποίηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Εύας Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη ως εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού, ενός τομέα στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο δήμαρχος, όπως επίσης και η ακόμα περαιτέρω αναβάθμιση της Χρύσας Λυρώνη, που αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Παιδείας.

Στα αξιοσημείωτα των αλλαγών είναι το ότι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετούσης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Αλμπαντάκης συνεχίζουν κανονικά στις αντιδημαρχίες, ως άμισθοι όμως πλέον αντιδήμαρχοι. Κάτι μάλιστα - σύμφωνα με πληροφορίες - για το οποίο επέδειξαν αυτοβούλως καλή διάθεση και προθυμοποίηση και οι δυο τους, βοηθώντας έτσι τον δήμαρχο Μαλεβιζίου να προχωρήσει το πλάνο ανακατανομής αρμοδιοτήτων και αξιοποίησης περισσότερων προσώπων που είχε στο μυαλό του.

Δεν περνά, τέλος, απαρατήρητο το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Μενέλαος Μποκέας αποφάσισε να ορίσει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της θητείας. Η θητεία του νέου σχήματος που ανακοινώθηκε χθες θα έχει συγκεκριμένα διάρκεια ενός χρόνου, και εδώ το μήνυμα μοιάζει προφανές. Με την κίνηση αυτή ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ουσιαστικά διαμηνύει προς άπαντες το εξής: "Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν. Σηκώστε τα μανίκια, στρωθείτε στη δουλειά, δείξτε έργο αυτόν τον ένα χρόνο και βλέπουμε"...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού

 

«Το δημοτικό σχήμα εμπλουτίζεται. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που από την πρώτη μέρα έχουν σηκώσει μανίκια για το Μαλεβίζι που μας αξίζει. Με σκληρή δουλειά, δημιουργία, προσπάθεια. Με ενθουσιασμό, με λάθη, αλλά και με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις σε αυτό το ασταθές περιβάλλον. Ενωμένοι, συνεχίζουμε να χαράσσουμε το μέλλον. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και να ανεβάσουμε το Μαλεβίζι ψηλότερα!

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Καλωσορίζω τους νέους συνεργάτες μου στο δημοτικό σχήμα. Με σταθερούς στόχους και κοινό όραμα για τους Μαλεβιζιώτες και το Μαλεβίζι που μπορεί να είναι πρωταγωνιστής. Όλοι μαζί συνεχίζουμε να χτίζουμε το αύριο. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλή δουλειά. Αυτήν που μας κρίνει στο τέλος κάθε ημέρας».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανακοίνωσε χθες τις αλλαγές στο σχήμα αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, που αναλαμβάνουν από μεθαύριο Δευτέρα 5 Απριλίου. Το νέο σχήμα θα έχει θητεία διάρκειας ενός έτους, ενώ σημειώνεται ότι ο δήμαρχος διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του Προγραμματισμού και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ως αντιδήμαρχοι ορίστηκαν:

  1. Ο Γρηγόρης Φασουλάκης, καθ' ύλην έμμισθος αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, με επιπλέον κατά τόπον αρμοδιότητα στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα.
  2. Ο Γιώργος Πετούσης, καθ' ύλην άμισθος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας.
  3. Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, καθ' ύλην άμισθος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης.
  4. Η Νίκη Ζερβού, καθ' ύλην έμμισθη αντιδήμαρχος Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού και Επιχείρησης.
  5. Η Χρύσα Λυρώνη, καθ' ύλην έμμισθη αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
  6. Ο Γρηγόρης Περυσινάκης, καθ' ύλην έμμισθος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη και Περιβάλλοντος, με επιπλέον κατά τόπον αρμοδιότητα στη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου.
  7. Ο Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, καθ' ύλην έμμισθος αντιδήμαρχος Συντονισμού του έργου των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (άμισθοι) ορίστηκαν:

1) Ο Ιωάννης Μαρής, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού.

2) Ο Γεώργιος Ρεράκης, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον σχεδιασμό, την οργάνωση, την παρακολούθηση και τον συντονισμό του Γραφείου Προμηθειών και Αποθήκης με στόχο την επαναλειτουργία του.

3) Η Ευαγγελία Πιτσικάκη-Κουτσογιαννάκη, ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού.

4) Ο Μιχαήλ Μαρκογιαννάκης, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πολεοδομίας και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Αλμυρός Α.Ε.", την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Ρεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια