Ενεργοί Πολίτες: Πρόταση για το πρόβλημα του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας

Ηράκλειο
Ενεργοί Πολίτες: Πρόταση για το πρόβλημα του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Λειτουργία έκδοσης ΤΑΠ και η ψηφιακή αποτύπωση των αρχείων της Πολεοδομίας"

Επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας προτείνουν ο Ηλίας Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες με την πρόταση που καταθέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρουν:

Όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Μετά από αίτημα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης δόθηκε παράταση στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έως την 30η Απριλίου 2021, ενώ επίκειται η θέσπιση πλαφόν στη χρηματοδότηση για τους Δήμους.

Προκύπτει λοιπόν το γεγονός ότι το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τους Δήμους θα έχει σημαντικούς περιορισμούς, οπότε επιβάλλεται η Δημοτική αρχή στο σύνολο της, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτυπώσουν τη θέληση και τις προτάσεις τους, τόσο για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, όσο και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν σε περίπτωση που υπερβαίνουν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Το πρόβλημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( πρόσκληση ΑΤ 08 - ψηφιακή σύγκληση  ) μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο μας στην επίλυση δύο μεγάλων και σοβαρών αδυναμιών που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία, καθυστέρηση και εμπόδια σε αναπτυξιακές δράσεις. Τέτοια είναι ηλ Οι παρεμβάσεις αυτές είναι και συμπληρωματικές μεταξύ τους και πρώτης προτεραιότητας, αν η βούληση μας είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και η αλληλεπίδραση τους με της υπηρεσίες, καθώς θα απλοποιηθούν αρκετά πολλές από τις διαδικασίες. Ταυτόχρονα θα είναι εφικτή και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων του Δήμου.

Επίσης μετά την ανακοίνωση της υπογραφής της δανειακής σύμβασης της κυβέρνησης με την ΕΤΕπ ύψους 500 εκ και όχι 2,5 δις (σύνολο προϋπολογισμού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης), δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το αν τελικά θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ΟΤΑ συνολικά με βάση τις εξαγγελίες. Ένα στοιχείο που πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί  αφορά στο αν η χρηματοδότηση των προτάσεων σημαίνει και μεταφορά των δανειακών υποχρεώσεων , μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στους Δήμους. 

Παρακαλώ , άμεσα το  θέμα να εισαχθεί για  συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News