Ηράκλειο

Πρώτο βραβείο στον 37ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για την μαθήτρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Η Μαρία-Ειρήνη Γιανναδάκη διακρίθηκε για το ποίημά της «Αμυδρές Σκέψεις»

Με το Α΄Βραβείο στην κατηγορία μαθητών Γυμνασίου βραβεύτηκε στον 37ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό το ποίημα της Μαρίας-Ειρήνης Γιανναδάκη, μαθήτριας της Β΄ Τάξης του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, με τίτλο «Αμυδρές Σκέψεις».

Το ποίημα αναπτύσσει σε ελεύθερο στίχο σκέψεις και συναισθήματα της έφηβης μαθήτριας με πρωτότυπες εικόνες και δυναμικές μεταφορές.

Στον Διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και ενήλικοι μαθητές από όλη την Κρήτη, οι οποίοι συμμετείχαν με ποίημα ή διήγημα με ελεύθερο θέμα.

Το 11ο Γυμνάσιο, μαθήτρια του οποίου είχε βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο και στον περυσινό Διαγωνισμό, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Χρυσή Χουρσάν, (Φιλόλογο) και Μαρία Αθανασάκη (Υποδιευθύντρια και καθ. Οικονομίας) συνεργάζεται με τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Φιολιτάκη.

Η Μαρία-Ειρήνη Γιανναδάκη αναφερόμενη στη διάκρισή της δήλωσε: «Νιώθω πολύ ικανοποιημένη και ευχαριστημένη με τη διάκριση αυτή. Σίγουρα το γεγονός αυτό θα με ωθήσει και θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω την ασχολία μου τη γραφή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, αρχικά το σχολείο μου, που στηρίζει τέτοιου είδους διαγωνισμούς, αλλά και τις καθηγήτριες μου, κα Χρυσή Χουρσάν και κα Μαρία Φιολιτάκη για τη συνεχή καθοδήγηση και ενθάρρυνση τους προς εμάς.»

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν την μαθήτρια για την επιτυχία και τη διάκρισή της και θα συνεχίσουν με θέρμη να στηρίζουν όλες τις δημιουργικές προσπάθειες των μαθητών τους.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια