ΠΑΓΝΗ: Αντιδράσεις για τα… λουκέτα στις πόρτες μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Κλινικές

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Αντιδράσεις για τα… λουκέτα στις πόρτες μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Κλινικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν αφήσει ανοιχτή μόνο την Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου

Μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η Διοίκηση αποφάσισε να… κλειδώσει τις εισόδους και εξόδους του νοσοκομείου με λουκέτα και να αφήσει ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η Διοίκηση έκλεισε «τις πόρτες που προορίζονται για έξοδοι ασφαλείας σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων έκτακτων καταστάσεων, κίνηση επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού», για να… «μην μπαίνει μέσα ο ιός», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την απόφαση αυτή του Νοσοκομείου καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων, σχολιάζοντας πως – μεταξύ άλλων – αυτή η απόφαση ενισχύει το «συνωστισμό στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου», ενώ ταυτόχρονα ζητούν «να αφαιρεθούν τα λουκέτα από τις εξόδους κινδύνου και να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σε χώρο έξω από το νοσοκομείο σε όλους».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Μετά την εκτόξευση των θετικών κρουσμάτων σε προσωπικό και υγειονομικούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η διοίκηση βρήκε τη λύση στη διασπορά: κλείδωσε με λουκέτα όλες τις πλάγιες εισόδους του νοσοκομείου για να μην μπαίνει μέσα ο ιός! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ενοχοποιήσει για τη διασπορά τους συνοδούς των ασθενών που μπαίνουν «στα κλεφτά» στο νοσοκομείο, η διοίκηση αποφάσισε να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις εισόδους του νοσοκομείου κλείνοντας τις πόρτες που προορίζονται για έξοδοι ασφαλείας σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων έκτακτων καταστάσεων, κίνηση επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού.

Ας ενημερώσει κάποιος τη διοίκηση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επισκέπτεται το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας για αναψυχή, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη, πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι ζητείται από τους συγγενείς νοσηλευόμενων ασθενών να παραμείνουν στο νοσοκομείο σε 24ωρη βάση ως συνοδοί καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο σε σχέση με τον όγκο των ασθενών που νοσηλεύονται.

Καλά θα κάνει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να σταματήσει να μετακυλύει την ευθύνη που έχει για τη διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, στους συνοδούς και να εφαρμόσει τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών εδώ και τώρα.»

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κλείσει ΟΛΕΣ τις εισόδους/εξόδους του νοσοκομείου με λουκέτα και να αφήσει ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Αυτή η κίνηση της διοίκησης φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο.

Δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

Ενισχύει το συνωστισμό-συχνοτισμό στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να αφαιρεθούν τα λουκέτα από τις εξόδους κινδύνου ώστε να μπορούν να ανοιχτούν από τη μέσα μεριά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία για την ασφάλεια.
  • Να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σε χώρο έξω από το νοσοκομείο σε ΟΛΟΥΣ.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News