Κορωνοϊός: Θετικοί δυο ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Κορωνοϊός: Θετικοί δυο ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικός και ένας συνοδός ασθενούς στην Νευρολογική κλινική – Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση

«Συναγερμός» σήμανε στο ΠΑΓΝΗ καθώς δυο ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, γίνεται ιχνηλάτηση των στενών επαφών των κρουσμάτων και διενεργούνται μοριακά τεστ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής διασποράς του ιού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα. Μπορμπουδάκη, θετικός στον ιό βρέθηκε και ένας συνοδός ασθενούς στην Νευρολογική κλινική και εξετάζεται το ενδεχόμενη σύνδεσης των δυο περιστατικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, συνολικά 2 ασθενείς και 3 γιατροί από την παθολογική κλινική βρέθηκαν θετικοί, όπως και 2 γιατροί στη νευρολογική κλινική, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλοι θετικοί ασθενείς σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

«Κάποιοι από τους γιατρούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ήταν εμβολιασμένοι», όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν υποβάλλονται σε τεστ, όπως οι υπόλοιποι υγειονομικοί».

«Η απόφαση της κυβέρνησης για self test δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει το αίτημα σωματείων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μαζικούς δωρεάν ελέγχους επαναλαμβανόμενους ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε δομές υγείας, σε σχολεία και άλλους χώρους δουλειάς», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News