Εικόνες καταστροφής και… ντροπής στο πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου – Σοκάρει το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Εικόνες καταστροφής και… ντροπής στο πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου – Σοκάρει το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κτίριο κόσμημα, που κόστισε εκατομμύρια στον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς ουσιαστικά να λειτουργήσει ποτέ στο σύνολο του

Μια απίστευτη εικόνα καταστροφής κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ένα κτίριο κόσμημα, που κόστισε εκατομμύρια στον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς ουσιαστικά να λειτουργήσει ποτέ στο σύνολο του, καθώς μόνο η πτέρυγα των διοικητικών υπηρεσιών δόθηκε σε χρήση, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε το δήμο Χερσονήσου με τα σημάδια να μένουν «αδιάψευστος μάρτυρας» καταστροφής.

Η λάσπη που εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του κτιρίου έδωσε όψη «Σαχάρας» στο κτίριο με τις ζημιές πια να είναι ανυπολόγιστες. 

Την ίδια ώρα, μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, γιατροί, νοσηλευτές διοικητικοί και ασθενείς στοιβάζονται στα λίγα τετραγωνικά του περιφερειακού ιατρείου με την εικόνα του γραφείου του γιατρού που έχει μετατραπεί σε διπλό μάλιστα εμβολιαστικό κέντρο να είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη δημόσια υγεία. 

Λάσπες, φερτά υλικά, σπασμένα τζάμια και μια πινακίδα να προειδοποιεί για νομικές κυρώσεις…  

Η λέξη καταστροφή είναι λίγη για να χωρέσει την πραγματικότητα του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Χερσόνησο, όπως αποτυπώνουν με τον πιο «ηχηρό» τρόπο τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Ένα κτίριο κόσμημα που πριν προλάβει να αποδοθεί σε πλήρη χρήση εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε εν τέλει στη μανία της φύσης που «ανέλαβε» να ολοκληρώσει την καταστροφή. 

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV είχε μπει μέσα στο κτίριο τον Μάρτιο του 2019 καταγράφοντας την εικόνα εγκατάλειψης κι είχε προειδοποιήσει για μια επερχόμενη καταστροφή, με την σημερινή πραγματικότητα δυστυχώς να δικαιώνει το ρεπορτάζ. 

Κι αν αυτή είναι η εικόνα στο ισόγειο του κτιρίου εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πως θα είναι η κατάσταση στο υπόγειο του κτηρίου.

Κι ενώ το κτίριο του πρώην ΙΚΑ –που μετρά 10 χρόνια ζωής- με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ και κτισμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρημάζει εγκαταλελειμμένο βορά στα στοιχεία της φύσης, τους ανθρώπους  και το χρόνο, οι υπηρεσίες υγείας στο δήμο Χερσονήσου στοιβάζονται στα λίγα τετραγωνικά του περιφερειακού ιατρείου.

Το κέντρο υγείας της Χερσονήσου, εξυπηρετεί ακόμη πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου: Γούβες, Κοκκίνη Χάνι, Ανισσαράς, Χερσόνησος, Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό ως και τη Σταλίδα, με περισσότερους από 100 ασθενείς την ημέρα να προσέρχονται αναζητώντας ιατρική φροντίδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το εμβολιαστικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο κτίριο και το οποίο δεν είναι άλλο από το γραφείο του γιατρού που παραχωρήθηκε και μ’ ένα παραβάν να χωρίζει τις δυο καρέκλες, λειτουργεί πια ως διπλό εμβολιαστικό κέντρο με περισσότερα από 60 ραντεβού για εμβόλιο να εξυπηρετούνται καθημερινά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως σε πολύ κοντινή απόσταση «ρημάζει» εγκαταλελειμμένο και το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου όπου θα μπορούσε να «μετακομίσει» το περιφερειακό ιατρείο, ωστόσο παραμένει ερμητικά κλειστό χρησιμοποιούμενο ως… αποθήκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News