Μεσαρά: Ο παγετός προκάλεσε καταστροφές σε πρώιμα αμπέλια και καλλιέργειες

Κρήτη
Μεσαρά: Ο παγετός προκάλεσε καταστροφές σε πρώιμα αμπέλια και καλλιέργειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Χάθηκαν οι κόποι μας" λένε απογοητευμένοι οι παραγωγοί της Μεσαράς στο νομό Ηρακλείου

Σε απόγνωση βρίσκονται τα τελευταια 24ώρα αμπελουργοί και παραγωγοί κηπευτικών στην περιοχή της Μεσαράς εξαιτίας παγετού.

Όπως αναφέρουν στο neakririti.gr ο παγετός που «έπεσε»  τα δύο προηγούμενα βράδια είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες τους σε περιοχές όπως τα Καπαριανά, την Πόμπια, το Πέρι, το Καστέλι αλλά και το Πετροκεφάλι.

«Η εικόνα που αντίκρυσα από τα αμπέλια μου είναι ολοκληρωτική και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό», ανέφερε απογοητευμένος μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης που καλλιεργεί στην περιοχή των Καπαριανών.

«Ο παγετός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα πρώιμα αμπέλια και παρά τα προληπτικά μέτρα με ανάλογους ψεκασμούς, που είχα λάβει το προηγούμενο διάστημα, από γεωπόνο, το «χτύπημα» ήταν ολοκληρωτικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σώσουμε τα αμπέλια μας.»

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις αμπελοκαλλιέργειες, μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες πατάτας και άλλων κηπευτικών ειδών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Ήδη για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΕΛΓΑ, κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες καλλιέργειες για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News