Ηράκλειο

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά «κυματίζει» η γαλανόλευκη - Φωτίστηκε & η Λότζια

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίστηκε η Λότζια

Μία τεράστια σημαία απεικονίζεται στην πρόσοψη του περικαλλούς Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Μεγάλου Κάστρου

Σήμερα 25 Μαρτίου, 200 έτη μετά την Ελληνική Επανάσταση, η γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία κυμάτισε στον Άγιο Μηνά, το μνημείο-σύμβολο της νεότερης Ιστορίας της Κρήτης.

Δέος και συγκίνηση για τους περαστικούς - και όχι μόνο - που αντίκρισαν στην πρόσοψη του περικαλλούς Ιερού Μητροολιτικού Ναού της πόλης μας, το ιερό εθνικό σύμβολο της χώρας μας, να «κυματίζει». 

Υπενθυμίζεται ότι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία, με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο να αναφέρεται στα ισχυρά μηνύματα της σημερινής ημέρας, της Ελευθερίας, αλλά και στις αξίες, οι οποίες κερδίζονται με πίστη και όραμα.

Επίσης και ο Δήμος Ηρακλείου τιμά την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

Από την Τετάρτη 24 Μαρτίου σημαιοστολίστηκαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης και κτίρια όπως η Λότζια και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου ενώ ανήμερα της 25ης Μαρτίου φωτίστηκε η Λότζια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Σημειώνεται πως στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας «ντύθηκε» και το Παλαιόκαστρο Μαλεβιζίου, με τη φωταγώγηση να γίνεται το βράδυ της Τετάρτης, στον επιβλητικό βράχο, καθώς και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», όπου επίσης απεικονίζεται μία τεράστια Ελληνική Σημαία, στο κτήριο του αεροδρομίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια