Το Ηράκλειο τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ηράκλειο
Το Ηράκλειο τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγυρική δοξολογία στον Άγιο Μηνά, ανήμερα της Εθνικής Επετείου

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί παράδειγμα γενναιότητας και αποφασιστικότητας. 

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, με ολόκληρο τον Ελληνισμό να τιμά το κορυφαίο ιστορικό γεγονός, τις θυσίες και τους αγώνες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Λόγω της Πανδημίας, ο εορτασμός ήταν διαφορετικός, όμως δεν στερήθηκε της λαμπρότητας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά τελέστηκε επίσημη δοξολογία, με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο να αναφέρεται στα ισχυρά μηνύματα της σημερινής ημέρας, της Ελευθερίας, αλλά και στις αξίες, οι οποίες κερδίζονται με πίστη και όραμα.

Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα, με την γαλανόλευκη να κυματίζει τόσο σε σπίτια όσο και σε κεντρικούς δρόμους, με την εικόνα να είναι χαρακτηριστική στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Λόγω της εθνικής επετείου, αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου, η φρεγάτα « Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην φρεγάτα, όπου έγινε και η ανταλλαγή δώρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News